Google+
Home » Social » Dezvăluiri incredibile despre mințile minorilor criminali – Expertul în psihologie: „Crima a fost răspunsul la un factor traumatizant: parinții plecați în străinătate”

Dezvăluiri incredibile despre mințile minorilor criminali – Expertul în psihologie: „Crima a fost răspunsul la un factor traumatizant: parinții plecați în străinătate”

de Răzvan CĂLIN

Ionel Brătianu, expert psihologie clinică judiciară, cel care va realiza expertiza celor trei adolescenți care au ucis in chinuri inimaginabile o batrana din Negresti, a decodificat pentru cititorii Est News, secretele din mintile sadice ale acestor copii abandonati de parinti. Criminalii sunt descrisi ca niste „narcisiști, măcinați de obsesii, privați de dragoste, care s-au simțit justificați să folosească violența. Avem de-a face cu trei adolescenți cu tulburări psihotice, adică de niște indivizi cărora, lipsa figurii parentale din viata lor le-a paralizat emoțiile, afectul, dragostea”.

trufanda-ungureanuDincolo de oprobiul public, cazul celor trei adolescenți care au omorât cu sânge rece o bătrână de 93 de ani din Negrești a atras atenția experților psihologi. Ionel Brătianu, expert psihologie clinică judiciară, este de părere că violența, dar mai ales nonșalanța cu care cei trei adolescenți au acționat – Mihai Rusu, în vârstă de 14 ani, Lucian Ungureanu, de 16 ai și Florin Galan (Trufanda), de 18 ani – dovedește că aceștia au serioase probleme comportamentale și carențe în dezvoltarea lor emoțională și afectivă. Cu alte cuvinte, cei trei au toate șansele, în cazul în care nu vor putea fi îndreptați pe drumul cel bun, să devină niște psihopați în toată regula.

La o primă analiză a modului în care s-au derulat faptele sângeroase comise de cei trei, Brătianu este de părere că resortul acestor acțiuni ale lor trebuie căutat în contextul familial în care au crescut până acum. Cum toți trei provin din familii destrămate, cu părinți divorțați sau plecați la muncă peste hotare, dați în grija unor rude mai în vârstă sau pur și simplu lăsați să se descurce singuri, atunci pot fi găsite explicații pentru carențele din educația lor.

Au devenit violenți din cauza ca nu au mai putut suporta absența părinților

bratianu_ionut1”La fel ca și în cazul adulților, unii adolescenți ucid deoarece suferă de agresivitate cronică și nu își pot controla impulsivitatea în anumite momente. Alții, ucid ca răspuns la un istoric de ostilitate controlată. Iar alții, așa cum ar putea fi cazul nostru, comit acest gest după o perioadă în care sunt abandonați de părinții plecați în străinătate. Crima este un răspuns la un factor traumatizant pe care ei nu îl mai pot tolera. Spre exemplu, nu mai suportă absența figurii parentale. În cazul nostru avem de a face cu niște adolescenți imaturi și narcisiști, măcinați de obsesii. Privați de dragoste sau recunoștință, s-au simțit justificați să folosească violența. În cazul de la Negrești, crima a fost comisă de adolescenți cu tulburări psihotice, adică de niște indivizi cărora le-au fost paralizate emoțiile, afectul, dragostea. Așa se explică sîngele rece, nonșalanța cu care au reacționat și lipsa de reacție afectivă față de fapta comisă”, ne-a declarat Brătianu.

Acești copii, susține expertul judiciar, au învățat sau au ajuns să considere că violența este o metodă legitimă de a-și rezolva problemele personale din viața de zi cu zi. Ceea ce este și mai grav, cei trei autori ai crimei de la Negrești nici nu arată că le-ar păsa de ceea ce au făcut și nu realizează consecințele extrem de grave ale faptei lor. În condițiile date, se naște întrebarea legitimă dacă acești trei adolescenți mai pot fi salvați, mai pot ei fi redați societății? Psihologul Brătianu consideră că trebuie să li se acorde o șansă, însă dacă se vor îndrepta vreodată asta este o întrebare la care răspunsul va putea fi dat odată cu trecerea timpului.

”Este foarte posibil ca un sistem coergitiv, precum pușcăria, să le întărească și mai mult carențele afective și emoționale. Sau, dimpotrivă, să le arate că au greșit. Este bine să li se acorde o șansă, pentru că așa este omenește corect. Dar acestea sunt întrebări care vor căpăta răspunsuri adecvate pe măsură ce timpul va trece”, a conchis Brătianu.

Au omorât femeia pentru că aveau nevoie de bani și credeau că bătrâna are vreo comoară ascunsă în saltea!

trufanda-florinÎn noaptea de 29/30 octombrie, Ungureanu, Rusu și Galan (Trufanda) au omorât cu sălbăticie o bătrână în vârstă de 93 de ani – Maria Paraschiv – care locuia singură într-o garsonieră situată într-un bloc din centrul orașului Negrești. În seara zilei de joi, 30 octombrie, cei trei s-au adunat în apartamentul lui Galan și acolo au plănuit oribila crima. Înainte de asta, ei au jefuit un magazin situat în apropiere, de unde au furat diverse băuturi alcoolice și țigări. Acasă la Galan cei trei au încins un chef pe cinste, stropit din belșug cu alcool, după care au trecut la acțiune în jurul orei 3, când au năvălit în locuința femeii și a înjunghiat-o cu sălbăticie. Anchetatorii au descoperit că Galan și Rusu au fost cei care au lovit-o cu sălbăticie de mai multe ori pe bătrână, folosindu-se de un cuțit și o șurubelniță. După care au răscolit întreaga locuință a bătrânei, în speranța că vor găsit cine știe ce sumă fabuloasă de bani, despre care credeau ei că ar fi economisit-o femeia. Nu au găsit nici o lețcaie și pentru a-și ascunde urmele au stropit cadavrul bătrânei cu votcă după care i-au dat foc și au plecat de acolo, în speranța că astfel își vor ascunde urmele. Apoi, s-au întors acasă la Galan unde au continuat să chefuiască impasibili până în zori. Soarta a făcut ca ei să atragă atenția anchetatorilor care cercetau oribila crimă. La un moment dat, vineri dimineață i s-a făcut rău lui Galan, care, practic, intrase în comă din cauza cantității impresionante de băuturi alcoolice îngurgitate. Tovarășii săi au chemat o ambulanță și cum Galan locuia în același bloc cu bătrâna, acest lucru a stârnit suspiciunea echipei de investigatori care acționa în garsoniera Mariei Paraschiv. Luați la întrebări de oamenii legii, cei doi adolescenți au recunoscut în cele din urmă grozăvia pe care au comis-o. Cât despre tovarășul lor intrat în comă etilică, atunci când și-a revenit a declarat anchetatorilor că nu mai ține minte nimic, deși a recunoscut că el a gândit tot planul de bătaie. Cît despre motivul pentru care au căsăpit biata femeie, se pare că au făcut-o pur și simplu pentru a face rost de bani pentru distracție. Oricum, Galan era cunoscut ca un împătimit consumator de etnobotanice și înrăit jucător la păcănele. Se pare că aceste vicii, mai ales păcănelele, îi provocaseră datorii de circ 1.000 de lei și era disperat să și le achite. Toți trei au ajuns după gratii, judecătorii vasluieni emițând pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

de Răzvan CĂLIN Ionel Brătianu, expert psihologie clinică judiciară, cel care va realiza expertiza celor trei adolescenți care au ucis in chinuri inimaginabile o batrana din Negresti, a decodificat pentru cititorii Est News, secretele din mintile sadice ale acestor copii abandonati de parinti. Criminalii sunt descrisi ca niste "narcisiști, măcinați de obsesii, privați de dragoste, care s-au simțit justificați să folosească violența. Avem de-a face cu trei adolescenți cu tulburări psihotice, adică de niște indivizi cărora, lipsa figurii parentale din viata lor le-a paralizat emoțiile, afectul, dragostea". Dincolo de oprobiul public, cazul celor trei adolescenți care au omorât cu sânge…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: