Home » Administratie » Grevă spontană a finanțiștilor vasluieni

Grevă spontană a finanțiștilor vasluieni

de Marian MOCANU

Pentru circa două ore, lucrătorii Administrației Publice a Finanțelor Publice Vaslui au fost în grevă, activitatea instituției fiind paralizată în acest timp. Motivul nemulțumirilor care au generat această grevă spontană îl constituie majorările salariale care se acordă cu discriminare doar pentru angajații aparatului propriu al Administrației Naționale de Administrare Fiscală. Protestul finanțiștilor vasluieni nu a fost singular, în aceeași perioadă având loc grevă spontană și la Direcția Regională Iași.

Finanțiștii vasluieni au încetat lucrul ieri, timp de două ore, în semn de protest pentru discriminarea de care se dă dovadă în ceea ce privește preconizatele majorări salariale din domeniu. Este vorba de o majorare salarială de circa 60% de care vor beneficia doar angajații aparatului propriu al Administrației Naționale de Administrare Fiscală, nu și cei de la agențiile fiscale din teritoriu. În timpul protestului spontan, care a durat între orele 11.30 – 13.30, activitatea Administrației Publice a Finanțelor Publice Vaslui, inclusiv a Trezoreriei, a fost practic paralizată, lucrătorii de la ghișee și birouri ieșind în fața instituției.

„Suntem discriminați. De ce se operează majorări salariale numai pentru cei de la centru? Și noi muncim la fel de mult, poate chiar mai mult decât colegii noștri de la București, iar ei vor primi o majorare importantă de salariu, pe când noi, nu!„, era indignat un lucrător de la finanțe aflat în fața sediului instituției alături de colegi. Conform acestuia, greva a fost doar un semnal de alarmă adresat șefilor de la minister. În cazul în care această discriminare salarială va fi aprobată, sindicaliștii din finanțele publice sunt deciși să organizeze o grevă generală.

Protestele finanțiștilor vasluieni nu au fost singulare, tot ieri recurgând la încetarea lucrului și ieșirea în fața instituției și lucrătorii Direcției Regionale a Finanțelor Publice Iași, direcție în subordinea căreia se află AJFP Vaslui.

de Marian MOCANU Pentru circa două ore, lucrătorii Administrației Publice a Finanțelor Publice Vaslui au fost în grevă, activitatea instituției fiind paralizată în acest timp. Motivul nemulțumirilor care au generat această grevă spontană îl constituie majorările salariale care se acordă cu discriminare doar pentru angajații aparatului propriu al Administrației Naționale de Administrare Fiscală. Protestul finanțiștilor vasluieni nu a fost singular, în aceeași perioadă având loc grevă spontană și la Direcția Regională Iași. Finanțiștii vasluieni au încetat lucrul ieri, timp de două ore, în semn de protest pentru discriminarea de care se dă dovadă în ceea ce privește preconizatele majorări salariale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: