Google+
Home » National » Prima DEMITERE după tragedia din Colectiv – Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, înlocuit de Ponta. Dunca: Am aflat în direct

Prima DEMITERE după tragedia din Colectiv – Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, înlocuit de Ponta. Dunca: Am aflat în direct

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a fost demis, marți seară, de către premierul Victor Ponta. Dunca spune că a aflat ”în direct” că a fost demis din funcție de către șeful Executivului, arătând că primise o sesizare privind Clubul Colectiv joi, cu o zi înainte de tragedie, iar un reprezentant al clubului trebuia să se prezinte vineri la Autoritate. 

UPDATE 20:42 – Dunca: Am aflat în direct că am fost demis de la șefia ANPC. Este o surpriză

Șeful demis al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, spune că a aflat ”în direct” că a fost demis.

”Am aflat în direct că am fost demis. Este o surpiză și pentru mine. Acum dacă Dacă ANPC este vinovată pentru tot ce se întâmplă rău în acestă țară, ne asumăm și această e vină…Eu nu cred că ANPC este vinovată”, a spus Dunca.

Întrebat când a făcut ultima dată un control la Clubul Colectiv, Dunca a afirmat că ANPC a primit o sesizare joi privind neconcordanțe de prețuri în local.

El a spus că inspectorii ANPC au mers la fața locului joi, dar nu au găsit pe nimeni, astfel că au lăsat o ”invitație” pentru reprezentanții legali ai localului.

”Vineri trebuia să se prezinte reprezentantul legal al operatorului economic cu buletin, ștampila unității, aviz sanitar-veterinar, certificat constatator”, a declarat Marius Dunca, precizând că aceasta este procedura în cazul în care echipele de control nu îi găsesc pe reprezentanții firmelor.

”Noi nici nu am avut când să îl controlăm (localul-n.r.). Nu pot să încalc legile, nu pot să încalc procedura”, a adăugat șeful demis al ANPC.

Întrebat dacă regretă ceva din activitatea sa, Dunca a spus că a făcut ”tot ce i-a stat în putință și tot ce i-a permis legislația ca să apere consumatorii”.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Victor Ponta a decis, marți seară, să-l demită, la propunerea ministrului Economiei, pe șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca.

Potrivit acelorași surse, în locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat în Ministerul Economiei Bogdan Pandelică, cele două decizii nefiind încă publicate în Monitorul Oficial.

Bogdan Pandelică este secretar de stat în Ministerul Economiei din martie 2014, iar din septembrie 2013 a fost subsecretar de stat în aceeași instituție. Fost consilier local, Bogdan Pandelică a fost vicepreședinte al ANPC din mai 2012 până în august 2013.

De asemenea, potrivit CV-ului său, Bogdan Pandelică a fost director general al Erste Automobile Pitești între anii 2004 – 2009, director comercial la Romlux SA Târgoviște, între anii 2000 – 2001, apoi a fost consultant management la Mentor Traiding Pitești între anii 2001 – 2009.

La ora transmiterii acestei știri, în fața Guvernului peste 13.000 de oameni protestează cerând demisiile primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea și premierului Victor Ponta.

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a fost demis, marți seară, de către premierul Victor Ponta. Dunca spune că a aflat ”în direct” că a fost demis din funcție de către șeful Executivului, arătând că primise o sesizare privind Clubul Colectiv joi, cu o zi înainte de tragedie, iar un reprezentant al clubului trebuia să se prezinte vineri la Autoritate.  UPDATE 20:42 - Dunca: Am aflat în direct că am fost demis de la șefia ANPC. Este o surpriză Șeful demis al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, spune că a aflat ”în direct” că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: