Home / Justitie / Șefii unei bande periculoase de hoți, eliberați din inchisoare

Șefii unei bande periculoase de hoți, eliberați din inchisoare

de Marian Mocanu

Arestați preventiv la începutul lunii mai, Bogdan Fitcovschi și Dumitru Deliu, doi hoți din Văleni, au fost eliberați ieri de Tribunalului Vaslui, sub control judiciar. Interesant este că cei doi nici măcar nu au primit arest la domiciliu, deși Fitcovschi este acuzat de nu mai puțin de șase infracțiuni de furt calificat și una de conducere a unui autovehicul fără permis. 

Doi hoți, capii unei bande din care mai făceau parte alte șase persoane, cei mai mulți dintre ei fiind minori, au fost eliberați din arestul preventiv de către judecătorii Tribunalului Vaslui. Cei doi vor fi judecați în stare de control judiciar, adica sunt liberi, drept pentru care locuitorii din zonă trebuie să aibă grijă la avutul propriu. Cei doi fuseseră inhatati de politie după ce, la un control, Fitcovschi a fost oprit în trafic, pe o stradă din municipiul Vaslui. El avea in masina pe care o conducea fara permis auto, nu mai puțin de zece butelii de aragaz, furate de la o societate comercială din comuna Pungești. Furtul fusese comis împreună cu un alt tănăr, tot din Văleni, Dumitru Deliu, în vârstă de 21 de ani, un vechi “tovaras de spargeri”.

Pentru a nu fi identificați, cei doi preferau să „opereze” în comune aflate la mare distanță de domiciliu, fiind ajutați de mai mulți minori”cu care dealtfel mai dăduse niște spargeri. Fitcovschi este cunoscut în comună ca un tip violent, el mai având o condamnare pentru lovire.

Polițiștii au mai stabilit că în lunile martie și aprilie cei doi au mai pătruns fără drept în două locuințe din comuna Solești, de unde au sustras obiecte electronice, îmbrăcăminte, unelte electrice în valoare totală de peste 90.000 lei.

Fitcoschi opera și singur, acesta fiind bănuit și de comiterea altor trei furturi săvârșite la începutul anului în societăți comerciale din comuna Laza. Din câte se pare, pe hoț îl pasionau buteliile, din Laza furând nu mai puțin de 36 de butelii de aragaz, în valoare totală de 6.700 lei. Doar o parte din bunurile furate au putut fi recuperate de polițiști.

La propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, instanța a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, Bogdan Fitcoschi fiind cercetat și pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

de Marian Mocanu Arestați preventiv la începutul lunii mai, Bogdan Fitcovschi și Dumitru Deliu, doi hoți din Văleni, au fost eliberați ieri de Tribunalului Vaslui, sub control judiciar. Interesant este că cei doi nici măcar nu au primit arest la domiciliu, deși Fitcovschi este acuzat de nu mai puțin de șase infracțiuni de furt calificat și una de conducere a unui autovehicul fără permis.  Doi hoți, capii unei bande din care mai făceau parte alte șase persoane, cei mai mulți dintre ei fiind minori, au fost eliberați din arestul preventiv de către judecătorii Tribunalului Vaslui. Cei doi vor fi judecați…

Review Overview

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

Două fete dispărute dintr-un centru din Bârlad al Protecției Copilului, găsite hoinărind prin Tecuci

Două fete de 13 și 16 ani, aflate în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: