Home » Justitie » Se schimba judecatorul in procesul doctoritelor spagare

Se schimba judecatorul in procesul doctoritelor spagare

de Marian Mocanu

Procesul aflat pe rolul Tribunalului Vaslui în care actori principali sunt trei medici ginecologi de la spitalul Județean de Urgență Vaslui, acuzați de luare de mită și alte infracțiuni, a primit o nouă amânare. Pentru că a dat deja o sentință în acest dosar, judecătorul Radu Nicolae Oană a formulat cerere de abținere. Procesul va fi reluat după ce va fi desemnat un alt magistrat.

Procesul doctorițelor șpăgare a primit o nouă amânare, de această dată din motive ce țin de Regulamentul de ordine interioară a instanțelor judecătorești.

simona botez doina andrei retinute tribunal (6)După ce, pe 20 octombrie, a dat o primă sentință în dosar, așa cum era de așteptat, judecătorul Radu Nicolae Oană, cel care face cercetarea judecătorească, a făcut cerere de abținere. Motivul este acela că magistratul s-a pronunțat deja, atunci cand a dat sentința în cazul șefei secției de ginecologie, Gabriela Marcela Rusu. Acuzată în același dosar, ea a ales sa-si recunoasca fapta de care a fost acuzata (infracțiunea de abuz în serviciu, pentru că nu a controlat activitatea doctorilor din subordine), drept pentru care a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare.

Spre deosebire de șefa sectiei, doctorița Simona Botez este acuzată de comiterea a nu mai puțin de 14 infracțiuni de luare de mită și patru infracțiuni de fals intelectual, în timp ce Doina Andrei este acuzată de săvârșirea a nu mai puțin de 25 infracțiuni de luare de mită, patru infracțiuni de fals intelectual și trei infracțiuni de întreruperea cursului sarcinii.

În locul judecătorului Oană va fi numit un alt magistrat, care-i va judeca pe ceilalți trei invinuiti din dosar: Doina Andrei, Simona Botez și Adrian Tănăsescu, ultimul fiind acuzat de comiterea a 10 infracțiuni de luare de mită.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: