Google+
Home » Invatamant » Topul celor mai mari chiulangii din judetul Vaslui – Aproape un milion de absențe în ultimul an școlar

Topul celor mai mari chiulangii din judetul Vaslui – Aproape un milion de absențe în ultimul an școlar

de Ionut PREDA

Elevii din județul Vaslui au adunat aproape un milion de absențe în anul școlar anterior, două treimi dintre acestea fiind înregistrate in cataloagele celor peste 20 de licee vasluiene. Cap de lista sunt „Ștefan Procopiu” Vaslui, „Ion Mincu” Vaslui și „Al. I. Cuza” Bârlad.

Chiulitul de la ore este, în continuare, una din principalele „preocupări” ale elevilor din județul Vaslui. Drept dovadă stă situația centralizată de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, conform căreia elevii au adunat în total 996.175 de absențe în anul școlar 2014-2015. Raportat la cei aproximativ 60.000 de copii și adolescenți care frecventează școlile din județ, rezultă o medie de peste 15 absențe de fiecare elev.
„Campioane” la capitolul absențe sunt școlile din mediul rural din comunitățile sărace, cum ar fi cele de la Băcești, Voinești și Gherghești. Însă, două treimi dintre chiulangii provin de la liceele din județ, pe primele locuri fiind grupurile școlare „Ștefan Procopiu” Vaslui, „Ion Mincu” Vaslui și „Al. I. Cuza” Bârlad.
„Insuficienta preocupare a diriginților pentru problemele cu care se confruntă elevii clasei este una din cauzele absenteismului școlar. De asemenea, se constată și o lipsă de interes din partea profesorilor clasei privind situațiile problematice care apar la clasele la care predau. Nu în ultimul rând, se observă o comunicare defectuoasă, insuficientă, a părinților cu școala, precum și a diriginților cu elevii problemă”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.
Oficialii ISJ Vaslui au propus înființarea unei comisii de combatere a absenteismului la nivelul școlii, cu atribuții clare privind monitorizarea săptămânală a absențelor, aplicarea corectă a sancțiunilor prevăzute de regulamentele unității de învățământ privind numărul de absențe și stabilirea unor măsuri concrete pentru fiecare situație constatată.

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: