Google+
Home » Social » Tot mai mulți copii la cerșit pe străzile Bârladului!

Tot mai mulți copii la cerșit pe străzile Bârladului!

de Răzvan CĂLIN

În decurs de numai trei luni 10 minori au fost depistați la cerșit de către specialiștii DGASPC Vaslui.

Trist, dar adevărat: în ultimul timp străzile Bârladului încep să se umple cu tot mai mulți copii care cerșesc. Este o realitate a zilelor noastre de care am sperat să nu mai avem motiv să scriem. Dar iată că, în ciuda campaniilor tot mai agresive derulate fie de instituții ale statului, fie de organizații non-guvernamentale, Bârladul încă mai arefata cersit minori care stau cu mâna întinsă pe străzile orașului. Și nu sunt puțini deloc.

Conform unui prim bilanț, doar în ultimele trei luni, echipele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au cules de pe străzile orașului nu mai puțin de 10 copii. Și mai trist este că toți aceștia, cu vârste cuprinse între cinci ani și 14 ani, erau împinși să apeleze la mila publică de proprii lor părinți.

Ionel Bratianu”Recent, în urmă cu câteva zile, am obținut ordin judecătoresc pentru a scoate în regim de urgență din familie două surori, una de șase ani și cealaltă de șapte ani. Amândouă puteau fi văzute foarte des cerșind bani sau ceva de mâncare prin zona Pieței agro-alimentare «Sf. Ilie», sau pe la terasele și barurile din centrul orașului. Am depistat ulterior că părinții lor erau cei care le forțau pe fetițe să cerșească. Mai mult, aceste copile nu fuseseră date niciodată la grădiniță sau școală, nu fuseseră consultate niciodată de vreun medic, nu sunt vaccinate. Cu alte cuvinte, numai copilărie nu aveau acești copii. Toți cei 10 copii pe care i-am depistat la cerșit în ultimele trei luni erau împinși de către părinți să cerșească. În toate cazurile, sărăcia și mediul promiscuu în care au crescut acești copiii, i-a împins către un asemenea mod de viață. Este trist, dar cât se poate de real că încă mai avem copii cerșetori în ciuda programelor guvernamentale de prevenire și combatere a acestui fenomen”, ne-a declarat Ionel Brătianu, psiholog în cadrul DGASPC Vaslui.

Toți cei 10 copii sunt acum instituționalizați în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad, unde urmează un program de consiliere și reabilitare. Cel mai probabil, copiii vor fi dați în grija unor asistenți maternali profesioniști care să le poată asigura un trai normal și decent.

de Răzvan CĂLIN În decurs de numai trei luni 10 minori au fost depistați la cerșit de către specialiștii DGASPC Vaslui. Trist, dar adevărat: în ultimul timp străzile Bârladului încep să se umple cu tot mai mulți copii care cerșesc. Este o realitate a zilelor noastre de care am sperat să nu mai avem motiv să scriem. Dar iată că, în ciuda campaniilor tot mai agresive derulate fie de instituții ale statului, fie de organizații non-guvernamentale, Bârladul încă mai are minori care stau cu mâna întinsă pe străzile orașului. Și nu sunt puțini deloc. Conform unui prim bilanț, doar în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: