Home » Justitie » Tupeu de violator

Tupeu de violator

de Marian Mocanu

Magistrații Tribunalului Vaslui nu au avut „milă” de violatorul unei septagenare din Pogana, care va rămâne cel puțin încă 30 de zile în arest preventiv. Cu toată gravitatea faptelor de care se face vinovat, viol și violare de domiciliu, Cătălin Petrică Topală a avut totuși tupeul să conteste decizia de prelungire a măsurii arestării preventive luate de judecătorii bârlădeni.

Se cunoaște prea bine impactul pe care l-a avut asupra opiniei publice eliberarea sub control judiciar după mai bine de cinci luni de arest preventiv a celor șase tineri violatori din Văleni. Cu toate acestea și alți indivizi care au săvârșit asemenea fapte vor cu tot dinadinsul să fie eliberați, chiar dacă este posibil ca acest lucru ar putea stârni iar oprobiul opiniei publice. Este cazul lui Cătălin Petrică Topală, în vârstă de 23 ani, care, la începutul lunii octombrie, băut fiind, a intrat cu forța în casa unei vecine ce putea să-i fie bunică și a violat-o. Pe 29 octombrie magistrații Judecătoriei Bârlad au prelungit mandatul de arestare preventivă luat asupra sa, dar Topală a contestat această decizie la Tribunalul Vaslui. El și-a susținut cererea de a fi plasat în arest la domiciliu sau, de ce nu, eliberat sub control judiciar motivând că era beat și nu știa ce face, dar el, de fapt, este băiat cuminte și muncitor și nu are antecedente penale. Judecătorii nu s-au lăsat impresionați și au respins contestația.

Faptele s-au petrecut Pogana în noaptea de 3 spre 4 octombrie. Cătălin Petrică Topală a petrecut la discoteca din localitate până la ora 2.00 dimineața, apoi, beat fiind, a plecat spre casă. Pe drum, l-au apucat „poftele” și a intrat peste o pensionară în vârstă de 68 de ani, ce locuia în apropiere de casa părintească. Nu a contat nici faptul că ușa de la intrare era încuiată, nici că vecina sa, ce putea să-i fie bunică s-a opus, individul a sărit pe femeie, i-a acoperit gura cu o mână, apoi a forțat-o să întrețină relații sexuale. După ce a fost anunțat evenimentul, polițiștii Secției Poliție Rurală Iana 8 n-au avut nici o greutate să-l rețină pe violator, dat fiind că acesta fusese recunoscut de victimă. Acum, tânărul, care nu are antecedente penale, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și violare de domiciliu, fapte pentru care poate primi până la zece ani de închisoare.

de Marian Mocanu Magistrații Tribunalului Vaslui nu au avut „milă” de violatorul unei septagenare din Pogana, care va rămâne cel puțin încă 30 de zile în arest preventiv. Cu toată gravitatea faptelor de care se face vinovat, viol și violare de domiciliu, Cătălin Petrică Topală a avut totuși tupeul să conteste decizia de prelungire a măsurii arestării preventive luate de judecătorii bârlădeni. Se cunoaște prea bine impactul pe care l-a avut asupra opiniei publice eliberarea sub control judiciar după mai bine de cinci luni de arest preventiv a celor șase tineri violatori din Văleni. Cu toate acestea și alți indivizi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: