Home / World / Rusia a trimis sisteme de apărare antirachetă în Siria, pentru a-și apăra forțele aeriene

Rusia a trimis sisteme de apărare antirachetă în Siria, pentru a-și apăra forțele aeriene

Rusia a trimis sisteme de apărare antirachetă în Siria, pentru a-și apăra forțele militare din această țară în cazul deturnării unor avioane militare în state vecine sau al unor atacuri aeriene, a declarat comandantul forțelor aerospațiale ruse, citat de portalul Sputnik. 

Comandantul forțelor aerospațiale ruse, Viktor Bondarev, a declarat într-un interviu pentru cotidianul Komsomolskaya Pravda, că unitățile militare ruse care acționează în Siria trebuie protejate în fața oricărui pericol.

“Am evaluat toate amenințările posibile. Am trimis acolo nu doar avioane de vânătoare, avioane de atac la sol, bombardiere și elicoptere, ci și sisteme de apărare antiaeriană, pentru a face față oricărei situații, cum ar fi de exemplu deturnarea unui avion de război pe teritoriul unei țări vecine cu Siria sau un atac aerian asupra obiectivelor noastre. Trebuie să fim pregătiți”, a precizat Bondarev.

Forțele aeriene ruse au început la 30 septembrie o operațiune militară împotriva grupării Stat Islamic în Siria, la decizia președintelui rus Vladimir Putin și la cererea omologului său sirian, Bashar al-Assad. Raidurile aeriene ruse vizează obiectivele militare, centrele de comunicații, transporturile, precum și stocurile de arme, muniții și combustibil ale grupării Stat Islamic.

De la începutul campaniei militare, forțele aeriene ruse au efectuat peste 1.600 de zboruri și au atacat peste 2.000 de obiective ale Statului Islamic și ale grupării Frontul al-Nusra, aripa siriană a rețelei al-Qaida.

Sursa: mediafax.ro

 

Rusia a trimis sisteme de apărare antirachetă în Siria, pentru a-și apăra forțele militare din această țară în cazul deturnării unor avioane militare în state vecine sau al unor atacuri aeriene, a declarat comandantul forțelor aerospațiale ruse, citat de portalul Sputnik.  Comandantul forțelor aerospațiale ruse, Viktor Bondarev, a declarat într-un interviu pentru cotidianul Komsomolskaya Pravda, că unitățile militare ruse care acționează în Siria trebuie protejate în fața oricărui pericol. "Am evaluat toate amenințările posibile. Am trimis acolo nu doar avioane de vânătoare, avioane de atac la sol, bombardiere și elicoptere, ci și sisteme de apărare antiaeriană, pentru a face față…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: