Home » Social » Se caută căpșunari în Spania și Portugalia

Se caută căpșunari în Spania și Portugalia

de Marian Mocanu

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui are la această dată două oferte de muncă sezoniere în agricultură pentru anul 2016 în Portugalia și Spania. În Portugalia sunt disponibile nu mai puțin de 400 de locuri de muncă la cules de zmeură, în timp ce în Spania se caută 800 de căpșunari.

Muncitorii români sunt la mare căutare în străinătate, mai ales când e vorba de muncile câmpului. Prin rețeaua Eures, sunt în aceste zile două oferte de locuri de muncă în străinătate pentru munci sezoniere în agricultură. În Portugalia se caută 400 muncitori necalificați în agricultură la culesul zmeurei. Cele trei firme portugheze JBI Group, Hubel Agricola și Agrivabe oferă contracte de muncă de cel puțin 2 luni, începând cu luna februarie sau martie 2016. Cazarea este asigurată de către angajator, contra unei sume de 1 € pe zi. Angajatorul va mai asigura plata transportului dus/întors în Portugalia, urmând ca, din primele salarii ale angajaților să-și deducă cheltuielile de deplasare. Timpul de lucru este de 8 ore pe zi, 40 ore pe săptămână, corespunzătoare a 5 zile lucrătoare. Salariul de baza lunar variază între 505 și 724.94 euro brut/lună, putând să crească odată cu orele lucrate suplimentar. Se caută persoane cu experiență în agricultură, fără antecedente penale și care au cunoștințe de bază de limbă engleză sau spaniolă. Această ofertă de muncă se adresează atât femeilor cât și bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani. Oferta are valabilitate până la data de 21 decembrie 2015. Selecția pentru această ofertă se va organiza în ianuarie 2016 la Roman, județul Neamț.

Oferta de muncă în Spania este de muncitor necalificat în agricultură, numai femei cu vârste între 18 și 40 de ani, la cules de căpșuni și este pentru 800 de locuri de muncă sezoniere la nivelul întregii țări. Firma spaniolă Surexport oferă contracte de muncă de aproximativ 3 luni, începând cu a doua jumătate a lunii februarie 2016. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi, cu o pauză de o jumătate de oră și 39 ore pe săptămână împărțite în 6 zile. Programul începe în primele ore ale dimineții; ziua a șaptea de odihnă poate să nu coincidă cu duminică. Salariul oferit este de 40 euro brut/zi conform Convenției Colective, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuțiile datorate sunt 2% impozit pe venit și 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi. Oferta are valabilitate până la data de 31 decembrie 2015. Selecțiile pentru această ofertă se vor organiza în a doua jumătate a lunii ianuarie 2016 la Craiova, județul Dolj și Călărași – județul Călărași.

Persoanele cu domiciliul în județul Vaslui interesate de aceste oferte trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui din Vaslui, strada Spiru Haret, nr. 5, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție.

Înscrierea în baza de date se realizează pe baza unei cereri tip și a unui formular de înregistrare în limba română transmis de firmele portugheze, completate la sediul A.J.O.F.M. Vaslui, copie după actul de identitate sau pașaport, C.V model Europass tehnoredactat în limba română, cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale și adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

Pentru relații suplimentare vă puteți adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Vaslui la telefon 0235.318.184 sau la adresa de email Laura.Toporascu@vs.anofm.ro

de Marian Mocanu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui are la această dată două oferte de muncă sezoniere în agricultură pentru anul 2016 în Portugalia și Spania. În Portugalia sunt disponibile nu mai puțin de 400 de locuri de muncă la cules de zmeură, în timp ce în Spania se caută 800 de căpșunari. Muncitorii români sunt la mare căutare în străinătate, mai ales când e vorba de muncile câmpului. Prin rețeaua Eures, sunt în aceste zile două oferte de locuri de muncă în străinătate pentru munci sezoniere în agricultură. În Portugalia se caută 400 muncitori necalificați în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: