Google+
Home » Social » Un cioban din Murgeni a luat foc de la o lumanare pe care a uitat-o aprinsa

Un cioban din Murgeni a luat foc de la o lumanare pe care a uitat-o aprinsa

de Răzvan CĂLIN

Coliba în care dormea a fost distrusă de un incendiu, iar omul a fost ars pe 30% din suprafața corpului.

Vasile Ciocan, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din satul Floreni (Murgeni), a fost cât pe ce să piară ars de viu. Omul lucrează ca cioban la o stână de oi situată pe raza comunei Epureni.

Miercuri seara, ca și în alte dăți, Ciocan a rămas să doarmă la stână. Drept adăpost, omul avea o colibă care era situată în imediata apropiere a stânii. Cum maghernița nu era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică, omul folosea lumânări pentru iluminatul pe timpul nopții. La fel a procedat și de data asta. Numai că între timp a adormit, uitând să o mai stingă. Cum, necum, cert este că la un moment dat, de la flacăra lumânării s-au aprins diferite obiecte din jur și în scurt timp întreaga colibă a fost cuprinsă de flăcări. Bietul om și-a venit în simțiri când deja hainele îi luaseră foc. A reușit să se strecoare afară cu doar câteva clipe înainte ca flăcările să mistuie în întregime coliba.

Pe moment, ciobanul nu a realizat cât de grave îi sunt arsurile. Cum încă mai era întuneric, iar focul se stinsese odată ce a distrus coliba, omul s-a adăpostit în cabina unui tractor. Joi dimineață, în jurul orei 7, când proprietarul stânii a ajuns la fața locului, a găsit coliba arsă și pe cioban ghemuit în cabina tractorului. Acesta din urmă, deși rănit destul de serios, nu a vrut, într-o primă fază, să meargă la spital. Însă, proprieatrul stânii a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță. Transportat imediat la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman”, Ciocan a fost diagnosticat cu arsuri de gradul II, III și IV pe 30% din suprafața corporală, leziunile fiind concentrate în zona toracelui posterior (spinare) și fese. Practic, spinarea omului era afectată în întregime de flăcări. În consecință, medicii bârlădeni au decis ca pacientul să fie transferat de urgență la o clinică de specialitate din Iași.

 

de Răzvan CĂLIN Coliba în care dormea a fost distrusă de un incendiu, iar omul a fost ars pe 30% din suprafața corpului. Vasile Ciocan, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din satul Floreni (Murgeni), a fost cât pe ce să piară ars de viu. Omul lucrează ca cioban la o stână de oi situată pe raza comunei Epureni. Miercuri seara, ca și în alte dăți, Ciocan a rămas să doarmă la stână. Drept adăpost, omul avea o colibă care era situată în imediata apropiere a stânii. Cum maghernița nu era racordată la rețeaua de alimentare cu energie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: