Google+
Home » Social » 100 de ani de artilerie la Bârlad

100 de ani de artilerie la Bârlad

Marți, 10 noiembrie, este Ziua Artileriei Române. Cu acest prilej, Garnizoana Bârlad va organiza două evenimente – sărbătorirea a 172 de ani de la înființarea Artileriei Române și 100 de ani de atestare documentară a Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell”, care a fost înființat la 1 noiembrie 1915.

„Intre orele 11.00-15.00, la sediul Unității Militare 01458 Bârlad din strada Tecuciului, nr. 1-2, vor avea loc o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Centenarului Regimentului 52 Artilerie Mixtă «General Alexandru Tell». Manifestările constau în prezentarea unei expoziții de icoane pictate și ouă încondeiate, simultan cu prezentarea unității în imagini – trecut și prezent, desfășurarea unui ceremonial militar și religios, înmânarea de diplome aniversare și distincții militare, decorarea Drapelului de luptă, precum și defilarea unităților. Seria manifestărilor se încheie cu un moment special, reprezentat de dezvelirea bustului generalului Alexandru Tell, patronul spiritual al unității, precum și a unei plăci comemorative, special create pentru această zi aniversară. La aceste activități sunt invitați să participe reprezentanți ai eșaloanelor superioare, autorităților publice locale, județene și centrale, cadre militare active din M.Ap.N. și M.A.I., cadre militare în rezervă și în retragere, membrii familiilor militarilor din Garnizoana Bârlad.”, ne-a declarat Lt.col. Adeline Arghire, reprezentantul UM 01458 Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

Marți, 10 noiembrie, este Ziua Artileriei Române. Cu acest prilej, Garnizoana Bârlad va organiza două evenimente – sărbătorirea a 172 de ani de la înființarea Artileriei Române și 100 de ani de atestare documentară a Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell”, care a fost înființat la 1 noiembrie 1915. „Intre orele 11.00-15.00, la sediul Unității Militare 01458 Bârlad din strada Tecuciului, nr. 1-2, vor avea loc o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Centenarului Regimentului 52 Artilerie Mixtă «General Alexandru Tell». Manifestările constau în prezentarea unei expoziții de icoane pictate și ouă încondeiate, simultan cu prezentarea unității în imagini –…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: