Home / World / Militari ruși, geolocalizați în mai multe locuri, în Siria, de către bloggeri

Militari ruși, geolocalizați în mai multe locuri, în Siria, de către bloggeri

Un număr mic de actuali sau foști militari ruși au fost geolocalizați în Siria, inclusiv în apropiere de Hama, Alep și Homs, afirmă bloggeri duminică, sugerând că operațiunea Kremlinului în această țară depășește cu mult campania aeriană, relatează Reuters în pagina electronică. 

Moscova a lansat pe 30 septembrie atacuri aeriene cu scopul de a-l susține pe președintele sirian Bashar al-Assad, după patru ani de război civil, însă a anunțat în mai multe rânduri că nu intenționează să desfășoare trupe terestre. Autoritățile ruse au anunțat, în schimb, că-și vor limita ajutorul la formatori, consilieri și echipament militar.

Oficiali americani în domeniul securității și experți independenți au declarat săptămâna trecută pentru Reuters că Moscova și-a suplimentat forțele în Siria până la 4.000 de oameni, de la 2.000 câți erau estimați inițial, iar un oficial american în domeniul Apărării a declarat că lansatoare de rachete multiple și baterii de artilerie cu rază lungă de acțiune împreună cu echipajele lor au fost mobilizate în afara a patru baze folosite de ruși.

Echipa pentru Informații despre Conflict, un grup de bloggeri ruși care efectuează anchete, a anunțat duminică faptul că a folosit rețele de socializare și a geolocalizat trei actuali sau foști militari ruși în Siria. 

“Deși nu dispunem încă de probe incontestabile cu privire la faptul că militari ruși iau parte în mod direct la lupte terestre în Siria, credem că situația observată contrazice afrmații ale unor oficiali ruși potrivit cărora trupe ruse nu iau parte și nu intenționează să ia parte la operațiuni terestre”, afirmă Echipa.

Avioane de vânătoare rusești sunt staționate în vestul Siriei, departe de locurile în care au fost geolocalizați cei trei bărbați.

– Capturi de ecran de pe rețele de socializare

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns unei solicitări adresate duminică de Reuters în legătură cu constatările Echipei și nici solicitării de a oferi precizări cu privire la operațiunile sale terestre în Siria.

Echipa a publicat capturi de ecran ale unor conturi aparținând lui Aias Sarîg-Ool, un soldat despre care afirmă că a servit în a 74-a Brigadă Motorizată de Infanterie, și lui Vladimir Boldîrev, despre care sugerează că este un pușcaș marin din cadrul celei de 810-a Brigade Marine.

Capturile arată că cei doi au postat recent fotografii cu etichete geolocalizate în provincia Hama. Pagina lui Sarîg-Ool, pe care acesta apărea anterior într-o imagine în care poza cu o mitralieră grea în cabina a ceea ce Echipa afirmă că era un camion de infanterie, nu mai era disponibilă duminică. Boldîrev nu a răspuns unui mesaj din partea Reuters.

Echipa a publicat, de asemenea, capturi de ecran ale paginii Instagram a lui Ilia Gorelîk, despre care afirmă că a servit în trecut în cadrul forțelor speciale GRU. La sfârșitul lui octombrie el a postat fotografii din Alep, într-una apărând în civil și purtând o pușcă de asalt. Altă imagine, în care poza în ținută de camuflaj alături de alți trei bărbați înarmați, părea că a fost făcută în Homs.

Imaginile nu mai erau disponibile, duminică, pe contul lui Gorelîk.

Echipa, condusă de către Ruslan Leviev, a lucrat anterior să culeagă informații despre militari ruși uciși în Ucraina, iar la sfârșitul lui octombrie a fost prima care a anunțat prima moarte confirmată a unui militar rus în Siria.

Sursa: mediafax.ro

Un număr mic de actuali sau foști militari ruși au fost geolocalizați în Siria, inclusiv în apropiere de Hama, Alep și Homs, afirmă bloggeri duminică, sugerând că operațiunea Kremlinului în această țară depășește cu mult campania aeriană, relatează Reuters în pagina electronică.  Moscova a lansat pe 30 septembrie atacuri aeriene cu scopul de a-l susține pe președintele sirian Bashar al-Assad, după patru ani de război civil, însă a anunțat în mai multe rânduri că nu intenționează să desfășoare trupe terestre. Autoritățile ruse au anunțat, în schimb, că-și vor limita ajutorul la formatori, consilieri și echipament militar. Oficiali americani în domeniul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: