Google+
Home » Invatamant » Profesorul bârlădean Ioan Adam, prezent la Conferința Națională a Comunității ”Educație pentru Științe”!

Profesorul bârlădean Ioan Adam, prezent la Conferința Națională a Comunității ”Educație pentru Științe”!

de Răzvan CĂLIN

El a fost invitat de către organizatori să ia parte la acest eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

adam_parlamentRecent, bârlădeanul Ioan Adam, profesor de fizică la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” și președintele Asociației Astronomice ”Sirius” Bârlad, a participat la un important eveniment: Conferința Națională a Comunității ”Educație pentru Științe”.

Găzduită de Palatul Parlamentului, ediția din acest an a conferinței s-a derulat auspiciile unui eveniment de talie mondial – intitulat ”Lights of the World” – în contextul sărbătoririi Anului Internațional al Luminii 2015 și marcării celei de a 70-a aniversări a UNESCO.

”Comunitatea „Educație pentru Stiințe” reunește proiecte, instituții, grupuri de persoane care își propun să contribuie la promovarea educației pentru științe în rândul tinerilor și al publicului larg. În acest an conferința a beneficiat de sprijinul proiectelor Scientix, eTwinning, ESERO și al Universității București, Institutul de Științe ale Educației, Societatea Română de Fizică, Societatea de Științe Matematice din România și Casa Corpului Didactic din București. Programul a inclus: sesiuni plenare la secțiunile Știință, Educație, Cultură și Transdisciplinaritate. Dintre personalitățile participante menționez pe Dumitru Dorin Prunariu – președintele de onoare al Agenției Spațiale Române (ROSA), Basarab Nicolescu – profesor și membru de onoare al Academiei Române, Solomon Marcus – membru titular al Academiei Române; Maciej Nalecz, UNESCO, Directorul Diviziei de Politica Științei și Dezvoltare Instituțională; Hans Tuinenburg de la Agenția Spațială Europeană. Au mai fost prezenți cercetători din Franța, Marea Britanie, Mexic, SUA, Portugalia.Programul a mai cuprins sesiuni de ateliere paralele, prezentări multimedia, expoziții de pictură, fotografie, filatelie și cărți. În cadrul sesiunilor au fost prezentate rezultatele unor cercetări științifice, proiecte, inițiative și comunități educaționale. A fost un eveniment deosebit ce facilitat un schimb de bune practici, ne-a permis o mai bună mediatizare a programelor și proiectelor Asociației Astronomice Sirius, precum și proiectarea unor noi colaborări la nivel național și internațional”, ne-a declarat Adam.

Este pentru prima oară când un profesor bârlădean este invitat să participe la acest eveniment științific important.

Comments

comments

de Răzvan CĂLIN El a fost invitat de către organizatori să ia parte la acest eveniment organizat la Palatul Parlamentului. Recent, bârlădeanul Ioan Adam, profesor de fizică la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” și președintele Asociației Astronomice ”Sirius” Bârlad, a participat la un important eveniment: Conferința Națională a Comunității ”Educație pentru Științe”. Găzduită de Palatul Parlamentului, ediția din acest an a conferinței s-a derulat auspiciile unui eveniment de talie mondial – intitulat ”Lights of the World” – în contextul sărbătoririi Anului Internațional al Luminii 2015 și marcării celei de a 70-a aniversări a UNESCO. ”Comunitatea „Educație pentru Stiințe” reunește proiecte, instituții,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: