Google+
Home » Invatamant » Acordarea primului-ajutor ar putea deveni materie scolara

Acordarea primului-ajutor ar putea deveni materie scolara

de Roxana NĂSTASĂ

După tragicul eveniment din Clubul Colectiv din București, în care s-a văzut cât de vulnerabili sunt oamenii în fața evenimentelor neprevăzute, deputatul Tudor Ciuhodaru susține vehement introducerea cursurilor de prim-ajutor în școli. Acesta e de părere că predarea acestor ore ar duce la salvarea mai multor vieți. În acest scop, acesta a declarat că va depune un proiect de lege.

“Cursurile de prim ajutor trebuie predate în toate școlile din România! Am văzut cât suntem de vulnerabili în fața evenimentelor neprevăzute. Mulți nu știau ce trebuie să facă sau cum să reacționeze. În plus, orice resuscitare la peste zece minute de la stopul cardiorespirator are șanse minime de reușită. E momentul să luăm în considerare ce e important pentru viața noastră. Predarea acestor ore de prim ajutor ne va permite să știm cum să acționăm atât pentru a ne proteja pe noi cât și pentru a salva pe alții”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Acesta a mai  spus că va depune un proiect de lege ce introduce în sistemul de învățămant cursurile obligatorii de prim-ajutor. Până când acest demers legislativ va fi aprobat de către Parlamentul României, acesta solicită Ministerului Sănătății și Educației stabilirea unui parteneriat între Inspectoratele Școlare Județene și Serviciul de Ambulanță pentru a sprijini un astfel de demers.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ După tragicul eveniment din Clubul Colectiv din București, în care s-a văzut cât de vulnerabili sunt oamenii în fața evenimentelor neprevăzute, deputatul Tudor Ciuhodaru susține vehement introducerea cursurilor de prim-ajutor în școli. Acesta e de părere că predarea acestor ore ar duce la salvarea mai multor vieți. În acest scop, acesta a declarat că va depune un proiect de lege. “Cursurile de prim ajutor trebuie predate în toate școlile din România! Am văzut cât suntem de vulnerabili în fața evenimentelor neprevăzute. Mulți nu știau ce trebuie să facă sau cum să reacționeze. În plus, orice resuscitare la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: