Google+
Home » Justitie » Experiment judiciar în cazul celor doi vânători răniți grav la vânătoare
Mihaela Ștraub

Experiment judiciar în cazul celor doi vânători răniți grav la vânătoare

Polițiștii vasluieni au dispus efectuarea unui experiment judiciar în cazul celor doi vânători răniți grav, duminică, după ce au fost împușcați cu același proiectil într-o mașină, procedură în urma căreia se va stabili cum s-a produs incidentul și dacă a fost accident, neglijență sau intenție.

Incidentul de vânătoare de duminică, de pe raza comunei Oșești, soldat cu rănirea gravă a doi bărbați de 56 și 65 de ani, va fi analizat în cadrul unui experiment judiciar prin care urmează a se stabili dacă a fost accident, neglijență sau intenție. De asemenea, arma din care a plecat proiectilul de tip brenneke, de calibru 12 mm, a fost ridicată de la proprietarul în vârstă de 39 de ani pentru a fi supusă unei expertize balistice.

„Experimentul judiciar va fi efectuat pentru a se clarifica împrejurările în care s-a produs incidentul. În ceea ce-l privește pe posesorul armei, acesta este cercetat, cel puțin deocamdată, pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Cele două victime ale incidentului de vânătoare se află internate la spitale din Iași, după ce, inițial, au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Bărbatul de 56 de ani a fost supus mai multor intervenții chirurgicale, după ce proiectilul i-a perforat un genunchi și unul din brațe. Cealaltă victimă, a cărei stare nu se credea prea gravă inițial, a fost diagnosticată cu „fractură zigomatică dreaptă”, după ce același proiectil i-a străpuns obrazul, unde, de altfel, s-a și oprit.

Cei doi bărbați, ambii membri vânători, au ajuns în stare gravă la spital, duminică, după ce o armă s-ar fi declanșat accidental în mașina în care se aflau împreună cu alte trei persoane. Potrivit primelor cercetări ale polițiștilor, pușca se afla între cele două scaune din față ale autoturismului atunci când proiectilul a ieșit pe țeavă, i-a străpuns mâna și genunchiul unuia dintre cei trei vânători aflați pe bancheta din spate și, după ce a lovit plafonul mașinii, a ricoșat în fața unui alt bărbat. Cei doi răniți au fost preluați de ambulanțe și au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. (Ionut PREDA)

Comments

comments

Polițiștii vasluieni au dispus efectuarea unui experiment judiciar în cazul celor doi vânători răniți grav, duminică, după ce au fost împușcați cu același proiectil într-o mașină, procedură în urma căreia se va stabili cum s-a produs incidentul și dacă a fost accident, neglijență sau intenție. Incidentul de vânătoare de duminică, de pe raza comunei Oșești, soldat cu rănirea gravă a doi bărbați de 56 și 65 de ani, va fi analizat în cadrul unui experiment judiciar prin care urmează a se stabili dacă a fost accident, neglijență sau intenție. De asemenea, arma din care a plecat proiectilul de tip brenneke,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: