Google+
Home » Social » Le-a venit mintea la cap! După ce au rămas fără pensie, din cauza propriei lor neglijențe, își vor primi din nou banii

Le-a venit mintea la cap! După ce au rămas fără pensie, din cauza propriei lor neglijențe, își vor primi din nou banii

de Roxana NĂSTASĂ

După ce Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a lăsat 538 de elevi și studenți fără pensii de urmaș, în luna octombrie, din cauza că nu au adus adeverință care să ateste că-și continuă studiile, începând cu luna aceasta, 426 de elevi din cei cu pensiile suspendate își vor primi drepturile înapoi, inclusiv pe luna trecută.

Elevii din județul Vaslui care beneficiază de pensie de urmaș și nu au adus adeverința care să ateste faptul că își continuă studiile, nu și-au mai primit banii. Conform datelor oferite de reprezentanții CJP Vaslui, în această situație s-au aflat 538 de elevi, luna trecută.

Luna aceasta, însă, 426 dintre aceștia s-au gândit că ar fi cazul să aducă adeverințele, motiv pentru care își vor primi din nou pensiile, inclusiv pe luna octombrie.

“În prezent, au mai rămas 112 elevi cu pensiile de urmaș suspendate. Reluarea plății se va face în luna următoare a prezentării adeverințelor de studii, cu acordarea retroactivă a drepturilor de pensie suspendate”, ne-a declarat Isabel Bogdan, directorul CJP Vaslui.

De pensie de urmaș beneficiază, în situația decesului asiguratului sau pensionarului, copiii până la vârsta de 16 ani, dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani și pe toată durata invalidității de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situațiile prevăzute mai sus. Cuantumul pensiei de urmaș este 400 de lei lunar.

de Roxana NĂSTASĂ După ce Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a lăsat 538 de elevi și studenți fără pensii de urmaș, în luna octombrie, din cauza că nu au adus adeverință care să ateste că-și continuă studiile, începând cu luna aceasta, 426 de elevi din cei cu pensiile suspendate își vor primi drepturile înapoi, inclusiv pe luna trecută. Elevii din județul Vaslui care beneficiază de pensie de urmaș și nu au adus adeverința care să ateste faptul că își continuă studiile, nu și-au mai primit banii. Conform datelor oferite de reprezentanții CJP Vaslui, în această situație s-au aflat 538…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: