Home / Justitie / Patru mașini fără drept de circulație, depistate în Vama Albița

Patru mașini fără drept de circulație, depistate în Vama Albița

Patru mașini fără drept de circulație în România, provenind din alte țări ale Uniunii Europene, au fost depistate, în ultimele două zile, de către polițiștii de frontieră vasluieni în Punctul de Trecere al Frontierei Albița în timp ce șoferii încercau să le scoată din țară.

Polițiștii de frontieră din Vaslui au identificat patru conducători auto care încercau să iasă din țară cu mașini care erau înmatriculate în alte state și nu aveau dreptul de circulație în România sau care figurau ca radiate de către autorități.

Astfel, un șofer român, în vârstă de 27 de ani, a fost depistat cu un autocamion cu remorcă, ambele înmatriculate în Olanda, care figurau în baza de date ca radiate din circulație de autoritățile olandeze. În aceeași situație a mai fost un alt tânăr de 33 de ani, tot din România, care conducea o autoutilitară marca Mercedes radiată din 23 octombrie 2015. În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit dosare penale pe numele șoferilor pentru conducerea sau tractarea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
De asemenea, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei pentru a ieșirea din țară alți doi șoferi români de 35 și 39 de ani, care conduceau un ansamblu de vehicule format din autocamion și remorcă, înmatriculate în Franța și Germania, respectiv un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Franța.
„La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noștri au constatat că vehiculele în cauză au inspecția tehnică periodică expirată. Cu privire la cele constatate, cei doi conducători auto au declarat că nu au cunoștință că inspecția tehnică periodică a vehiculelor pe care le conduc este expirată întrucât au omis să verifice termenul de valabilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.
Cei doi șoferi vor fi cercetați penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România. (Ionut PREDA)

Patru mașini fără drept de circulație în România, provenind din alte țări ale Uniunii Europene, au fost depistate, în ultimele două zile, de către polițiștii de frontieră vasluieni în Punctul de Trecere al Frontierei Albița în timp ce șoferii încercau să le scoată din țară. Polițiștii de frontieră din Vaslui au identificat patru conducători auto care încercau să iasă din țară cu mașini care erau înmatriculate în alte state și nu aveau dreptul de circulație în România sau care figurau ca radiate de către autorități. Astfel, un șofer român, în vârstă de 27 de ani, a fost depistat cu un…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbat rănit în zona centrului de dializă din Bârlad în urma unui accident provocat de o șoferiță imprudentă

Un bărbat de 39 de ...

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: