Home / Social / 100 de ani de eroism și sacrificii pentru poporul român!

100 de ani de eroism și sacrificii pentru poporul român!

de Răzvan CĂLIN

Brigada 52 Artilerie Mixtă ”General Alexandru Tell” Bârlad a sărbătorit 100 de ani de existență. Drapelul acestei unități militare de elită a fost decorat de Președintele României cu Ordinul ”Virtutea Militară”.

Marți, 10 noiembrie, întreg personalul Brigăzii 52 Artilerie Mixtă ”General Alexandru Tell” din Bârlad a sărbătorit cu tot fastul 100 de ani de existență. La acest eveniment important din viața acestei unități de elită a Armatei Române au fost prezenți reprezentanți ai administrației publice locale, în frunte cu primarul Marin Bunea, dar și o delegație de oficialități județene condusă de prefectul județului, Andrei Puică. Nu au lipsit, bineînțeles, reprezentanți ai eșaloanelor militare superioare, foști comandanți și ofițeri ai unității bârlădene, veterani de război etc.

Manifestările dedicate acestui eveniment au debutat în jurul orei 12, când la sediul unității a fost vernisată o expoziție de icoane pe sticlă și ouă încondeiate în mod tradițional. De asemenea, a putut fi vizionată și o expoziție foto cu diverse imagini din activitatea unității militare de-a lungul timpului. După care, pe platoul unității s-a derulat tradiționalul ceremonial religios și militar, discursuri ale oficialităților prezente, mesajele venite din partea eșaloanelor superioare etc. Însă, de departe, cel mai așteptat și mai încărcat emoțional moment a fost cel prin care drapelul de luptă al Brigăzii 52 Artilerie Mixtă ”General Alexandru Tell” a fost decorat, prin ordin al Președintelui României, cu Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de cavaler. Această distincție vine să încununeze cei 100 de ani în care generațiile de cadre militare ale acestei unități de elită a Armatei Române s-au pus în slujba poporului român, mulți dintre ei jertfindu-și viața în diferitele conflagrații mondiale. Tradiție continuată și astăzi prin participarea ofițerilor și militarilor bârlădeni pe diferite teatre de operațiuni militare de peste hotare. Vă invităm la un scurt periplu fotografic cu evenimentele care s-a derulat ieri în sânul acestei unități militare din Bârlad.

de Răzvan CĂLIN Brigada 52 Artilerie Mixtă ”General Alexandru Tell” Bârlad a sărbătorit 100 de ani de existență. Drapelul acestei unități militare de elită a fost decorat de Președintele României cu Ordinul ”Virtutea Militară”. Marți, 10 noiembrie, întreg personalul Brigăzii 52 Artilerie Mixtă ”General Alexandru Tell” din Bârlad a sărbătorit cu tot fastul 100 de ani de existență. La acest eveniment important din viața acestei unități de elită a Armatei Române au fost prezenți reprezentanți ai administrației publice locale, în frunte cu primarul Marin Bunea, dar și o delegație de oficialități județene condusă de prefectul județului, Andrei Puică. Nu au…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: