Google+
Home » Invatamant » Doar 46 de unități de învățământ, din cele 729 din județ, autorizate de ISU

Doar 46 de unități de învățământ, din cele 729 din județ, autorizate de ISU

Doar 46 de unități de învățământ din Vaslui, din cele 729 care funcționează în județ, dețin autorizație de securitate la incendiu, reprezentanții ISU susținând că, cu excepția a 62 de școli care nu ar avea dreptul legal să-și desfășoare activitatea, restul nu necesită autorizație PSI.

Majoritatea școlilor și grădinițelor din județ funcționează, din punct de vedere al securității la incendiu, fără a pune în pericol viața și integritatea elevilor și profesorilor care-și desfășoară activitatea în respectivele clădiri, susțin reprezentanții ISU Vaslui. Chiar dacă doar 46 din cele 729 de unități de învățământ din județ au autorizație de securitate la incendiu, raportul este unul nesemnificativ, susțin  reprezentanții ISU Vaslui, în condițiile în care 621 de școli și grădinițe nu necesită acest document. În fapt, 62 de clădiri unde se desfășoară cursuri școlare funcționează ilegal, ceea ce ar însemna puțin peste jumătate din cele ce trebuie autorizate de către pompieri.

„Majoritatea unităților de învățământ funcționează în clădiri care, la momentul punerii în funcțiune, nu făceau obiectul autorizației de securitate la incendiu. Concret, până în anul 1998, existau doar niște normative PSI, iar între 1998 și 2001 se supuneau autorizării cele construite cu o suprafață desfășurată mai mare de 700 mp. După 2002, pragul suprafeței a fost coborât la 500 mp și abia după 2007 au intrat sub incidența legislației privind securitatea la incendiu toate unitățile de învățământ, indiferent de mărimea acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roșu.

Potrivit acestuia, toate școlile și grădinițele din județ sunt verificate cel puțin odată pe an, controale în urma cărora se stabilesc, pe lângă eventualele amenzi, o serie de măsuri de înlăturarea a deficiențelor constatate.

„Toate unitățile de învățământ din județ pot funcționa pentru că noi le controlăm în permanență. Chiar dacă nu au autorizație de securitate la incendiu pe motiv că nu necesită, asta nu înseamnă că nu sunt sigure”, a conchis Ionel Roșu. (Ionut PREDA)

Comments

comments

Doar 46 de unități de învățământ din Vaslui, din cele 729 care funcționează în județ, dețin autorizație de securitate la incendiu, reprezentanții ISU susținând că, cu excepția a 62 de școli care nu ar avea dreptul legal să-și desfășoare activitatea, restul nu necesită autorizație PSI. Majoritatea școlilor și grădinițelor din județ funcționează, din punct de vedere al securității la incendiu, fără a pune în pericol viața și integritatea elevilor și profesorilor care-și desfășoară activitatea în respectivele clădiri, susțin reprezentanții ISU Vaslui. Chiar dacă doar 46 din cele 729 de unități de învățământ din județ au autorizație de securitate la incendiu, raportul este unul nesemnificativ, susțin  reprezentanții ISU Vaslui, în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: