Google+
Home » Sanatate » Dosar electronic pentru fiecare donator de sange

Dosar electronic pentru fiecare donator de sange

În câteva săptămâni, Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad (CTS) va beneficia de un program de informatizare. Vor fi instalate calculatoare și va fi instruit fiecare angajat în parte. Alături de Centrul din Bârlad, vor beneficia de un sistem informatic și celelalte centre din țară care nu au încă dotarea necesară. Se va crea astfel o bază de date comună pentru a putea fi verificați donatorii din alte județe.

Pentru că nu există până acum o astfel de bază, donatorii care nu au domiciliul în județul în care se află și vor să doneze, sunt refuzați. Baza de date comună va permite, în curând, verificarea fiecărui donator pentru a se putea ști dacă a mai donat sânge în ultimele 72 de ore, dacă este din alt județ și care sunt parametrii sănătății sale. Practic, fiecare donator va avea o fișă transpusă pe suport electronic, un dosar personalizat.

Informatizarea tuturor centrelor de transfuzie din România va determina eficientizarea activității de donare, care până acum, în ciuda crizei de sânge din spitale, era îngreunată din cauza inexistenței unei baze de date comune. (Mihaela NICULESCU)

În câteva săptămâni, Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad (CTS) va beneficia de un program de informatizare. Vor fi instalate calculatoare și va fi instruit fiecare angajat în parte. Alături de Centrul din Bârlad, vor beneficia de un sistem informatic și celelalte centre din țară care nu au încă dotarea necesară. Se va crea astfel o bază de date comună pentru a putea fi verificați donatorii din alte județe. Pentru că nu există până acum o astfel de bază, donatorii care nu au domiciliul în județul în care se află și vor să doneze, sunt refuzați. Baza de date comună…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: