Home / Social / Se fura lemne… ca in codru – Hoți de lemne, prinși de polițiști

Se fura lemne… ca in codru – Hoți de lemne, prinși de polițiști

de Marian Mocanu

Acțiunile de control rutier desfășurate de polițiștii vasluieni, care au instalat nu mai puțin de 26 de filtre pe drumurile județului, au dus la prinderea mai multor hoți de lemne. Într-unul din cazuri, un bărbat în vârstă de 61 de ani din Dragomirești a fost prins asupra faptului, când tăia ilegal lemne din pădure. Cu ocazia controalelor au fost constatate și nu mai puțin de 186 de abateri de la regulile circulației rutiere, chiar și în cazul bicicliștilor sau căruțașilor.

Din pricina că, în multe cazuri, vinovați de producerea unor evenimente rutiere, sunt vinovați bicicliști sau căruțași, polițiștii vasluieni au desfăurat o amplă acțiune de control pe drumurile din județul Vaslui. În urma acestor acțiuni, au fost constatate nu mai puțin de 186 de abateri de la regulile de circulație, fiind date sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 50.000 lei.

În plasa polițiștilor au căzut și hoți de lemne, ori de alte bunuri. Este cazul a doi bărbați din Dumești care și-au făcut aprovizionarea de iarnă de pe terenul unei societăți comerciale. Ei au fost surprinși după ce furaseră circa 200 kg știuleți de porumb, faptă pentru care s-au ales cu dosar penal. Pe raza comunei Pușcași, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 45 ani, din comuna Muntenii de Jos, în timp ce transporta cu un autovehicul 5 mc cherestea, fără a deține documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos. Pe raza comunei Laza, un alt bărbat, în vârstă de 45 ani, din comuna Poienești, a fost depistat în timp ce transporta 1 mc lemn de foc, fără însă a deține documente de proveniență.

În ambele cazuri, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancționați contravențional. Cel mai ghinionist a fost un bărbat, în vârstă de 61 ani, din comuna Dragomirești, care a fost surprins chiar în timp ce tăia copaci din pădure. Pretențios din fire, bărbatul pusese la pământ mai mulți cireși. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat reprezentanților Direcției Silvice Vaslui, iar „gospodarul” s-a ales cu dosar penal pentru furt.

de Marian Mocanu Acțiunile de control rutier desfășurate de polițiștii vasluieni, care au instalat nu mai puțin de 26 de filtre pe drumurile județului, au dus la prinderea mai multor hoți de lemne. Într-unul din cazuri, un bărbat în vârstă de 61 de ani din Dragomirești a fost prins asupra faptului, când tăia ilegal lemne din pădure. Cu ocazia controalelor au fost constatate și nu mai puțin de 186 de abateri de la regulile circulației rutiere, chiar și în cazul bicicliștilor sau căruțașilor. Din pricina că, în multe cazuri, vinovați de producerea unor evenimente rutiere, sunt vinovați bicicliști sau căruțași,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: