Home / Justitie / Sentință definitivă: ani grei de pușcărie pentru cei sapte violatori care au îngrozit România

Sentință definitivă: ani grei de pușcărie pentru cei sapte violatori care au îngrozit România

de Marian Mocanu

Speranțele celor șapte tineri din Văleni condamnați pentru viol, de a primi o pedeapsa mai blanda fata de cea la care i-a condamnat Tribunalul Vaslui au fost spulberate de judecătorii Curții de Apel Iași. Nu doar ca pedeapsa nu le-a fost diminuata, dar fiecare a primit o condamnare si mai aspra.

Condamnați de judecătorii vasluieni la pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci ani și opt luni și opt ani și patru luni, cei șapte tineri din Văleni care au violat o eleva de liceu s-au dus singuri in gura lupului. Pentru ca pedeapsa li s-a parut prea aspra, ei contestat decizia la Curtea de Apel Iași, numai ca aici au fost puși la punct: magistrații ieșeni le-au dat pedepse chiar mai drastice decât cei de la Vaslui.

Toate pedepsele date prin sentința de ieri a Curții de Apel Iași au fost majorate, în ciuda faptului că, pe durata judecării contestației, apărătorii tinerilor au încercat să induca ideea că violul incriminat ar fi fost în fapt un act sexual consimțit de victimă. Chiar și celor trei tineri care au recunoscut faptele în fața judecătorilor vasluieni, și care inițial au primit câte 5 ani și 8 luni de închisoare, li s-au mărit pedepsele.

Ioan Surliac a primit o condamnare definitivă de șase ani de închisoare, Alin Dumitru Rotaru – 6 ani și 4 luni, iar Bogdan Ionuț Boicu – 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Alti trei inculpați –  Silviu Avădanei, Petrică Bolboceanu și Andrei Paul Burlacu –  care fuseseră condamnați la câte șapte ani de închisoare, li s-au majorat pedepsele la opt ani, opt ani și șase luni și, respectiv, opt ani și opt luni de închisoare cu executare.

Silviu Burada, singurul care era acuzat și de lipsirea de libertate a fetei, deoarece el a fost cel care a luat-o din stația de autobuz cu mașina personală, fusese inițial condamnat de judecătorii vasluieni la opt ani și patru luni de închisoare. Magistrații ieșeni au considerat ca e prea putin, drept pentru care l-a condamnat la 10 ani de închisoare.

Magistrații ieșeni au considerat că fapta comisă de tinerii din Văleni este de o gravitate extremă. Aceștia, în afara pedepsei ce putea fi acordată pentru viol în formă agravată, au acordat, fără excepție, tuturor inculpaților sporuri de pedeapsă cuprinse între opt luni și un an și patru luni de închisoare. Sentința este definitivă și irevocabilă, astfel că tinerii pentru care distracția a însemnat violarea în grup și supunerea la perversiuni sexuale a unei fete de 18 ani, vor petrece cei mai frumoși ani după gratii.

de Marian Mocanu Speranțele celor șapte tineri din Văleni condamnați pentru viol, de a primi o pedeapsa mai blanda fata de cea la care i-a condamnat Tribunalul Vaslui au fost spulberate de judecătorii Curții de Apel Iași. Nu doar ca pedeapsa nu le-a fost diminuata, dar fiecare a primit o condamnare si mai aspra. Condamnați de judecătorii vasluieni la pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci ani și opt luni și opt ani și patru luni, cei șapte tineri din Văleni care au violat o eleva de liceu s-au dus singuri in gura lupului. Pentru ca pedeapsa li s-a parut prea…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: