Home / Business / 1 miliard de dolari in 8 minute pentru Alibaba, in cea mai importanta zi de shopping din China

1 miliard de dolari in 8 minute pentru Alibaba, in cea mai importanta zi de shopping din China

1 miliard de dolari in 8 minute! Ziua Celibatarilor, sarbatorita pe 11 noiembrie in China, a declansat febra cumparaturilor. Singles Day a devenit cea mai importanta zi de cumparaturi online, un fel de replica a Black Friday. De miercuri dimineata, timp de 24 de ore, 50.000 de marci, printre care 5.000 internationale, ofera prin site-urile lor sau prin multinationala Alibaba reduceri consistente care spera sa atraga cumparatorii chinezi din interiorul sau din afara tarii. 

Tranzactiile pe Alibaba au depasit valoarea de 9 miliarde dolari in primele 12 ore ale Singles Day, depasind cifra de anul trecut. Si ziua nu s-a incheiat. Anul trecut Alibaba a avut un record de incasari, cand in 24 de ore a obtinut o cifra de vanzare de 9,3 miliarde dolari, scrie Business Insider.

Produse de mai mult de 1 miliard de dolari au fost cumparate numai in primele 8 minute, iar site-ul a bifat $3,9 miliarde in vanzari in prima ora.

Legatura dintre oamenii singuri si aceasta zi, 11.11, este data de cifra “1”, care face trimitere la singuratate, iar sarbatoarea este o replica la Valentine’s Day.

Burlacii chinezi obisnuiesc sa organizeze petreceri in aceasta zi, pretext folosit pentru a-si cauta un partener sau o partenera. Tot in aceasta zi, tinerii au obiceiul sa manance la micul dejun patru gogosi in forma de bastonase (Youtiao), care reprezinta cifra 1, si o galusca umpluta (Baozi), care este punctul dintre cele patru cifre.

Ziua 11 noiembrie a fost transformata in 2009 de Alibaba, cel mai mare site national de cumparaturi online, intr-una de oferte si vanzari care la aceasta a saptea editie incearca sa internationalizeze evenimentul.

Cel putin aceasta este intentia fondatorului sau, Jack Ma, in prezent cel mai bogat om din China.

Anul acesta sarbatoarea a devenit mai internationala ca oricand prin invitarea de marci din intreaga lume de a participa cu oferte, astfel incat firme precum Zara, Nike sau Apple vor oferi produse cu discount, nu doar cumparatorilor chinezi, ci si din alte tari (prin intermediul Aliexpress, site-ul de vanzari externe al Alibaba).

Marea surpriza a zilei a fost mesajul video transmis de Frank Underwood, presedinte fictiv al SUA, interpretat de Kevin Spacey in serialul House of Cards. Spacey a transmis acelasi mesaj de consumism chinezilor care timp de decenii a fost considerat “un viciu al burgheziei” in epoca lui Mao Zedong.

Pe parcursul intregii zile de miercuri un grafic urias instalat la Cubul de Apa va inregistra vanzarile pe care Alibaba le va obtine pe portalurile sale si care se asteapta ca la miezul noptii sa atinga 10 miliarde dolari.

Sursa; incont.stirileprotv.ro

1 miliard de dolari in 8 minute! Ziua Celibatarilor, sarbatorita pe 11 noiembrie in China, a declansat febra cumparaturilor. Singles Day a devenit cea mai importanta zi de cumparaturi online, un fel de replica a Black Friday. De miercuri dimineata, timp de 24 de ore, 50.000 de marci, printre care 5.000 internationale, ofera prin site-urile lor sau prin multinationala Alibaba reduceri consistente care spera sa atraga cumparatorii chinezi din interiorul sau din afara tarii.  Tranzactiile pe Alibaba au depasit valoarea de 9 miliarde dolari in primele 12 ore ale Singles Day, depasind cifra de anul trecut. Si ziua nu s-a…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bulgaria da din nou clasa Romaniei cu statiunile de la Marea Neagra. Topul celor mai ieftine destinatii din Europa

Statiunea Sunny Beach din Bulgaria ...

Nori negri la Rulmenți Bârlad! Se vorbește de un nou val de disponibilizări

Răzvan CĂLIN Nori negri s-ar ...

Generăleasa Placinta și ideile minunate! Soluția elegantă prin care elevii de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” le-au transmis autorităților locale că școala are nevoie de bani!

Preparatele au fost prezentate aleșilor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: