Home / Invatamant / Construcția sălii de sport a Școlii nr. 8 Bârlad, în linie dreaptă!

Construcția sălii de sport a Școlii nr. 8 Bârlad, în linie dreaptă!

de Răzvan CĂLIN

CNI a desemnat firma câștigătoare a licitației pentru construirea unei săli de sport la Școala gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici”.

Recent, Compania Națională de Investiții (CNI) a anunțat că a fost desemnată firma ce a câștigat licitația pentru construirea unei săli de sport la Școala gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” (Școală generală nr. 8) din Bârlad. Deși nu au precizat despre ce firmă este vorba, cei de la CNI susțin că zilele acestea urmează să fie semnat contractul privind execuția lucrării.

”Știm că urmează ca săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare cel târziu, se va semna contractul de execuție al lucrării. Nu ni s-a spus exact ce firmă a câștigat licitația, dar acest lucru urmează să ne fie transmis în zilele următoare. Ceeea ce este îmbucurător este faptul că licitația privind execuția lucrării a avut loc, a fost desemnată firma câștigătoare și, în curând, vor începe lucrările”, ne-a declarat George Șolcă, șeful Biroului Dezvoltare Locală și Integrare Europeană din cadrul Primăriei Bârlad.

teren_sport_codreanuȘcoala ”Episcop Iacov Antonovici” și Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” sunt cele două instituții de învățământ bârlădene cărora edilii au promis că vor face lobby la București pentru a fi dotate cu săli de sport moderne. Urmează ca tot la CNI să se deruleze și licitația pentru execuția sălii de sport a Colegiului ”Codreanu”.

Pentru ambele instituții de învățământ, lipsa unei săli de sport a reprezentat dintotdeauna o foarte mare lacună care a pus serioase piedici procesului instructiv-educativ. Problemele se amplificau mai ales în perioada sezonului rece, când din cauza temperaturilor foarte scăzute, orele de sport se derulau (dacă se poate spune așa) în sălile de curs ale unităților școlare. Însă, nici perioada sezonului cald nu era lipsită de probleme. Așa- zisele terenuri de sport (în realitate niște platouri care cândva fuseseră acoperite cu un strat de bitum) arată acum de parcă au fost supuse unui bombardament: pline de gropi, pe unele porțiuni cu stratul de bitum umflat și crăpat, formând mici movilițe etc. Pe scurt, o stare deplorabilă, în care elevii se accidentează mai mereu, așa încât după o oră de sport ajung acasă cu picioarele și mâinile pline de julituri și vânătăi. In cazul fericit in care nu sufera accidentări mai serioase.
Cele două viitoare săli de sport vor avea dotări moderne, inclusiv vestiare, dușuri și chiar tribune cu câte 180 de locuri. În Bârlad, doar Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” și Școala gimnazială „George Tutoveanu” mai au în dotare astfel de săli de sport, însă niciuna nu este prevăzută cu tribune. Ambele au fost construite tot cu fonduri de la CNI.

 

About Razvan Calin

x

Check Also

Județul Vaslui a primit 4,2 milioane de lei pentru programul “Cornul și laptele”

Județul Vaslui a primit 4,2 ...

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

%d blogeri au apreciat: