Google+
Home » National » Proiectul bugetului de stat va fi finalizat vineri de Ministerul Finanțelor și depus la Guvern – surse

Proiectul bugetului de stat va fi finalizat vineri de Ministerul Finanțelor și depus la Guvern – surse

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016 va fi finalizat vineri de către Ministerul Finanțelor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale, însă acesta nu va fi făcut public, ci depus la Guvern pentru a fi consultat de noul Cabinet. 

Potrivit unor surse oficiale, proiectul de buget este aproape finalizat, urmând ca Ministerul Finanțelor să îl avizeze vineri. Bugetul pe anul viitor, în varianta concepută de ministrul demisionar Eugen Teodorovici, prevedere creșteri pentru domeniile Educației și Sănătății, potrivit surselor citate, dar și sume de aproximativ 3 miliarde de lei pentru proiectele Programului Național de Dezvoltare Locală. Aproximativ 13 miliarde de lei sunt prevăzuți pentru finalizare unor proiecte, în jur de 4500, începute în anii 2007-2008.

Pe de altă parte, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după discuțiile de miercuri seara cu premierul desemnat, Dacian Cioloș, că i-a cerut ministrului de Finanțe să nu facă public proiectul de buget, ci doar să îl depună la Guvern pentru a putea fi consultat de către noul Cabinet.

“I-am cerut ministrului Teodorovici ca proiectul de buget la care a lucrat și care este, cred, aproape finalizat, să nu-l pună pe site, dar să-l depună la Guvern”, a spus Dragnea. Guvernul interimar condus de Sorin Cîmpeanu are atribuții limitate și nu poate adopta proiecte de lege sau ordonanțe de guvern.

Sursa; mediafax.ro

Comments

comments

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016 va fi finalizat vineri de către Ministerul Finanțelor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale, însă acesta nu va fi făcut public, ci depus la Guvern pentru a fi consultat de noul Cabinet.  Potrivit unor surse oficiale, proiectul de buget este aproape finalizat, urmând ca Ministerul Finanțelor să îl avizeze vineri. Bugetul pe anul viitor, în varianta concepută de ministrul demisionar Eugen Teodorovici, prevedere creșteri pentru domeniile Educației și Sănătății, potrivit surselor citate, dar și sume de aproximativ 3 miliarde de lei pentru proiectele Programului Național de Dezvoltare Locală. Aproximativ 13 miliarde de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: