Home / Administratie / Salariile bugetarilor din primării majorate cu 10%, iar a cadrelor medicale, cu 25%

Salariile bugetarilor din primării majorate cu 10%, iar a cadrelor medicale, cu 25%

de Marian Mocanu

Camera Deputaților au adoptat, ieri, un amendament propus de deputatul bârlădean Adrian Solomon privind majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu 10% începând cu data de 1 decembrie. Excepție fac angajații din sistemul public de sănătate, ale căror salarii vor fi majorate cu 25%. Bugetarii din primării nu sunt prea mulțumiți de această majorare, pe motiv că este prea mică în raport cu creșterile salariale de care au beneficiat alte categorii de bugetari, cum ar fi cei din Invățământ. Așadar, în ciuda creșterilor salariale ce vor fi aplicate, Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) va continua acțiunile de protest anunțate.

Propunerea deputatului bârlădean Adrian Solomon de majorare a salariilor tuturor bugetarilor, începând cu data de 1 decembrie, și creșteri salariale de 25%, din aceeași dată, pentru angajații din sistemul public de sănătate, a fost adoptat, ieri, cu largă majoritate de Camera Deputaților. Deputații liberali, care și în comisii s-au arătat împotriva acestor majorări salariale, s-au abținut de la vot. Liberalii pretind ca se tem că, prin aceste creșteri salariale, dar și creșterea, de la 1 ianuarie, a salariului minim pe economie la 1.200 lei/lunar, ar fi afectat bugetul de stat.

Noi ne-am abținut, pentru că abordarea PSD nu a fost una transparentă, ci politicianistă. Înainte să plece de la guvernare pârjolesc România pentru ultima dată. În acest context în care cetățenii ne cer responsabilitate în stradă, ar trebui să luăm o decizie responsabilă, cu cifre reale pe masă și dacă sunt bani să acordăm această majorare de salarii, iar dacă nu sunt să știm să ne asumăm și să vedem care este situația reală”, a declarat deputatul PNL Cristina Pocora.

Majorarea salarială se va aplica doar salariaților care nu au beneficiat de nicio creștere salarială pe parcursul anului 2015, respectiv bugetarii din administrația publică centrală și locală, cei din siguranța națională, jandarmerie, poliție, inspectorate pentru situații de urgență și din unitățile de cultură și teatru.

Funcționarii publici nu sunt mulțumiți

Coincidenta sau nu, decizia de majorare a salariilor vine cu doar câteva zile înainte ca SNFP să declanșeze o serie de acțiuni sindicale, inclusiv un miting în fața Parlamentului, pichetări a instituțiilor publice și chiar greve. De altfel, în luna aprilie, angajații din mai multe consilii județene au făcut o grevă de avertisment, iar în iunie, peste cinci mii de angajați din primării au organizat un miting la București, de fiecare dată revendicările fiind de natură salarială. Funcționarii din primării, pentru care această majorare de 10% este prima mai importantă în ultimii ani, nu sunt foarte mulțumiți, în condițiile în care salariile lor nu au ajuns nici acum la nivelul celor din anul 2010, de dinainte de diminuarea cu 25% . De aceea, acțiunile de protest programate de SNFP vor continua, fiind chiar stabilit programul acestora.

„Având în vedere declarațiile oficiale ale fostei Coaliții de Guvernare, deci și a PSD, conform cărora salarizarea bugetarilor va crește cu aproximativ 20 – 25%, și nu cu 10%, vă informăm că SNFP, organizație ce reprezintă funcționari publici și personal contractual din administrația publică și centrală și locală, va demara acțiuni de protest”, se arată în comunicatul remis ieri de liderii SNFP.

Acțiunile sindicale vor cuprinde un miting de protest în fața Parlamentului României, programat a avea loc miercuri, 18 noiembrie, între orele 11.00 – 14.00, depunere de memorii la Camera Deputaților, Senat, Președinția României și la cabinetele din teritoriu a parlamentarilor, dar și acțiuni greviste.

de Marian Mocanu Camera Deputaților au adoptat, ieri, un amendament propus de deputatul bârlădean Adrian Solomon privind majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu 10% începând cu data de 1 decembrie. Excepție fac angajații din sistemul public de sănătate, ale căror salarii vor fi majorate cu 25%. Bugetarii din primării nu sunt prea mulțumiți de această majorare, pe motiv că este prea mică în raport cu creșterile salariale de care au beneficiat alte categorii de bugetari, cum ar fi cei din Invățământ. Așadar, în ciuda creșterilor salariale ce vor fi aplicate, Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) va continua acțiunile de protest…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: