Home / Social / 14 ajutoare de urgență, date de Guvern, pentru sărăcia extremă din judet
Sorin Prepelita

14 ajutoare de urgență, date de Guvern, pentru sărăcia extremă din judet

Un număr de 14 ajutoare financiare de urgență, în valoare totală de 35.500 de lei, au fost acordate de Guvern unor familii sau persoane singure din județ pentru sărăcie extremă sau probleme medicale, jumătate dintre acestea mergând la Negrești.

Guvernul României a aprobat în ultima ședință de la Palatul Victoriei, la propunerea Agenției Județene de Protecție și Inspecție Socială Vaslui, un număr de 14 ajutoare de urgență pentru tot atâtea familii sau persoane singure din județ care se află într-o situație financiară dezastruoasă sau care au probleme grave de sănătate. Valoarea acestor sprijine financiare au valori cuprinse 1.500 și 4.000 de lei, suma totală repartizată județului Vaslui fiind de 35.500 de lei. Jumătate din cele 14 ajutoare vor merge la familiile nevoiași din orașul Negrești, restul banilor ajungând în Vaslui, Bârlad, Văleni, Ivănești, Laza și Tanacu.

Aceste ajutoare se acordă, de regulă, la solicitarea primăriilor, însă există cazuri în care ne și autosesizăm. Noi trimitem echipa de inspectori în teren pentru a constatat dacă cele sesizate de autorități se confirmă. Ulterior, cam odată la semestru, înaintăm la Ministerul Muncii o listă finală cu cererile de ajutor, avizată și de către Prefectură. În final, ministerul înaintează solicitările către Guvern, care aprobă acordarea sprijinelor financiare”, a declarat directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliță.

Potrivit acestuia, aproximativ o treime din cererile făcute de către populație sunt aprobate la nivelul agenției. Ajutoarele acordate acum de guvern sunt în baza listei înaintată de către AJPIS Vaslui în luna august.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: