Home / Social / Amenzi pentru angajatorii care amână plata zilierilor

Amenzi pentru angajatorii care amână plata zilierilor

de Roxana NĂSTASĂ

Au apărut noi modificări la Legea privind regimul zilierilor. Dacă până acum zilierii erau plătiți când aveau chef angajatorii, acum beneficiarul care nu va încheia în scris un acord cu zilierul privind plata remunerației la sfârșitul săptămânii sau al perioadei de desfășurare a activității, poate fi sancționat cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei.

De asemenea, zilierii vor putea să desfășoare activități cu caracter ocazional în mai multe domenii de activitate decât până acum. Potrivit noilor modificări prevăzute de Legea 254/2015, privind regimul zilierilor, aceștia vor putea fi folosiți la cateringul pentru evenimente, dar și în cadrul taberelor pentru copii sau cabanelor pentru turiști. De asemenea, zilierii vor putea să lucreze la creșterea plantelor ornamentale, îngrijirea sau curățarea pomilor, la activitățile pepinierelor, grădinilor botanice și rezervațiilor naturale, precum și la creșterea și reproducția animalelor semidomesticite.

În același timp, există schimbări și în privința situațiilor în care instituțiile publice pot să apeleze la zilieri. Este vorba de instituțiile publice autorizate să facă cercetări arheologice sau de către oficiile județene de studii pedologice și agrochimice.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: