Home / Social / Amenzi pentru angajatorii care amână plata zilierilor

Amenzi pentru angajatorii care amână plata zilierilor

de Roxana NĂSTASĂ

Au apărut noi modificări la Legea privind regimul zilierilor. Dacă până acum zilierii erau plătiți când aveau chef angajatorii, acum beneficiarul care nu va încheia în scris un acord cu zilierul privind plata remunerației la sfârșitul săptămânii sau al perioadei de desfășurare a activității, poate fi sancționat cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei.

De asemenea, zilierii vor putea să desfășoare activități cu caracter ocazional în mai multe domenii de activitate decât până acum. Potrivit noilor modificări prevăzute de Legea 254/2015, privind regimul zilierilor, aceștia vor putea fi folosiți la cateringul pentru evenimente, dar și în cadrul taberelor pentru copii sau cabanelor pentru turiști. De asemenea, zilierii vor putea să lucreze la creșterea plantelor ornamentale, îngrijirea sau curățarea pomilor, la activitățile pepinierelor, grădinilor botanice și rezervațiilor naturale, precum și la creșterea și reproducția animalelor semidomesticite.

În același timp, există schimbări și în privința situațiilor în care instituțiile publice pot să apeleze la zilieri. Este vorba de instituțiile publice autorizate să facă cercetări arheologice sau de către oficiile județene de studii pedologice și agrochimice.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Pandemia de coronavirus nu a diminuat munca la negru. Inspecția Muncii nu iartă!

de Dănuț CIOBANU  În luna februarie 2020, Inspecția Muncii ...

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: