Google+
Home » Sanatate » O grijă au vasluienii cu cardurile de sănătate

O grijă au vasluienii cu cardurile de sănătate

240 de persoane din județul Vaslui au refuzat, din motive religioase, să primească cardul de sănătate, instrument devenit obligatoriu pentru acordarea asistenței medicale gratuite, alți peste 4.400 de vasluieni pierzând cardurile sau solicitând duplicate la Casa de Asigurări de Sănătate.

Un număr de 240 de persoane din județ nu au acceptat să intre în posesia cardului de sănătate cu microcip în care sunt introduse datele despre fiecare asigurat în parte, invocând motive religioase. În acest sens, asigurații în cauză au depus note explicative la CJAS Vaslui, în care își explică refuzul acelui instrument devenit obligatoriu pentru acordarea gratuită a asistenței medicale.
„Chiar dacă nu au dorit să intre în posesia cardului nu înseamnă că le este afectat dreptul de asigurat. Însă, ca să poată să beneficieze de servicii medicale gratuite, trebuie să vină la fiecare trei luni la CJAS să obțină o adeverință de asigurat cu care apoi se prezintă la medicul de familie sau la o unitate medicală pentru a-și dovedi calitatea de asigurat. Oricare dintre cei care au refuzat din motive religioase se poate răzgândi și, în baza unei cereri, poate intra în posesia cardului”, a declarat directorul CJAS Vaslui, Maria Vlasici.
Pe lângă cele refuzate din motive religioase, alte 3.256 de carduri nu au fost distribuite prin rețeaua poștală sau prin cea a medicilor de familie pe motiv că titularii nu au fost de găsit. În consecință, aceste carduri sunt blocate la CJAS Vaslui de unde pot fi ridicate tot în baza unei cereri. De asemenea, alți 2.147 de vasluieni au declarat pierdute cardurile, iar alți 2.309 au solicitat duplicat.

About Mihai Vasile

2 comments

  1. cica sa comentezi, ca noi te stergem…!?
    halal de capu’ vostru !

  2. de ce unii medici și farmaciști cer pin-ul (ba, chiar îl și rețin), în loc să invite posesorul să și-l tasteze ?!

    cjasvs știe ?!

%d blogeri au apreciat: