Google+
Home » Social » O mulțime de bețivi la volan, în județul Vaslui!

O mulțime de bețivi la volan, în județul Vaslui!

de Marian Mocanu

Într-o singură zi, polițiștii vasluieni au identificat în trafic trei persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice. Una din aceste persoane nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Un șofer bârlădean, a provocat chiar un accident, ulterior fiind descoperit cu o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bârlădean în vârstă de 59 de ani a provocat un accident de circulație chiar în centrul orașului, pe strada Republicii. Vehicolul condus de Teodor B. a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care, în urma impactului, a fost proiectat într-un alt vehicul parcat regulamentar. Sosiți la locul faptei, polițiștii au stabilit că vinovat de producerea accidentului este B. Teodor, care consumase băuturi alcoolice, în urma testării rezultând o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din acest motiv, acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit un dosar penal.

Un alt șofer care consumase băuturi alcoolice, de această dată din municipiul Vaslui, a fost identificat în trafic de polițiști. Cătălin I., în vârstă de 34 de ani, a fost oprit de o patrulă a poliției rutiere pe strada Dimitrie Struza din municipiul Vaslui. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul emana halenă alcoolică, în urma testării cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, Cătălin I. nici măcar nu avea permis de conducere.

De asemenea, polițiștii rutieri vasluieni l-au identificat pe strada Petru Rareș din municipiul Vaslui pe Florin S., de 40 ani, din municipiul Vaslui. Acesta se deplasa cu autoturismul deși anterior consumase băuturi alcoolice. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: