Google+
Home » Invatamant » Suparare mare la Vaslui – Balurile bobocilor, la primăvară, în Teatrul de Vară

Suparare mare la Vaslui – Balurile bobocilor, la primăvară, în Teatrul de Vară

de Roxana NĂSTASĂ

Se spune că toamna se numără bobocii. Mai nou, la Vaslui, bobocii se numără și primăvara. Decizia directorului Ionel Bordeianu de a închide Casa de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui pentru că nu are aviz ISU a stârnit mare vâlvă atât printre elevi, cât și printre profesori. Faptul că nu se mai pot ține mult așteptatele baluri ale bobocilor îi revoltă pe liceenii care au muncit luni de zile pentru pregătirea evenimentului.

balul_bobocilor_pedagogic (11)Din cauza ca că nu avea autorizație de securitate la incendiu, directorul Casei de Cultură din Vaslui interzis desfasurarea oricarui spectacol sau eveniment în instituție, până când cladirea va intra în legalitate. Decizia acestuia a creat mari nemultumiri în rândul elevilor, care așteptau cu sufletul la gură vestitul Bal al bobcilor, cel mai așteptat eveniment din viața de licean. Dacă cei de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui au apucat să-i desemneze pe cei mai frumoși boboci de anul acesta și să se bucure de spectacol, ceilalți sunt mai puțin norocoși. Au rămas fără sală și asta îi nemuțumește după ce au muncit atât de mult pentru pregătirea evenimentului.

“Nu este corect ce se întâmplă. Am muncit atât, toți bobocii s-au pregătit atâta timp și acum nu avem unde să facem. N-au avut aviz nici până acum. De ce nu au spus mai de mult timp ca să căutăm din timp altă soluție? Ar trebui acum cei de la Casa de Cultură să găsească ei o soluție pentru încurcătura asta. E, totuși, un eveniment pentru care au muncit multe persoane. Nu poți să-ți bați joc”, ne-a declarat o elevă a Liceului  Teoretic “Emil Racoviță” Vaslui.

Directorul aceluiași liceu, Daniel Hulubei, ne-a declarat că este în căutarea unei soluții privind Balul Bobocilor. Dacă nu va găsi niciun local cu toate avizele, care să fie disponibil pentru desfășurarea evenimentului, balul se va organiza la primăvară.

“Ne aflăm în căutarea unui local care să dețină toate avizele unde să se desfășoare Balul Bobocilor, după ce la Casa de Cultură nu mai e posibil acest lucru. Până acum, n-am găsit niciunul, însă mai așteptăm nisște răspunsuri. Dacă nu vom găsi, balul se va desfășura în primăvară, la Teatrul de Vară sau, poate, la Casa de Cultură dacă până atunci se vor obține toate avizele necesare”, ne-a declarat Daniel Hulubei, directorul Liceului “Emil Racoviță” din Vaslui.

La Teatrul de Vară intenționează să facă Balul Bobocilor și cei de la Grupul Școlar Industrial “Ion Mincu” Vaslui, doar că la ei va fi diferit. Nu va fi distracție, va fi doar o activitate școlărească, în aprilie, în Săptămâna “Școala Altfel”.

“Noi de la început ne-am propus să facem o activitate pur școlărească, care să fie  dimineața, nu seara, fără discotecă sau astfel de lucruri. Balul nostru va fi organizat în aprilie, în Săptămâna <Școala Altfel> și dorim să fie la Teatrul de Vară, dar asta în funcție de vreme, sau poate pe scena din Parcul Copou”, ne-a declarat Gerlandida Hînceanu, consilier educativ la Liceul “Ion Mincu” Vaslui.

Directoul Liceului “Ștefan Procopiu” Vaslui, Aurel Dumitru a decis să nu caute alte localuri și să aștepte să obțină avizele Casa de Cultură: “Dacă la Casa de Cultură nu se poate, noi nu facem în altă parte, la localuri, nu ne hazardăm. Până in ianuarie poate Casa de Cultură obține avizele și facem acolo, nu e grabă. Atunci sunt și Zilele Liceului și e mai bine”.

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: