Google+
Home » National » ATENTATE TERORISTE la Paris: Bilanțul oficial este de cel puțin 140 de morți. Aproximativ 100 de persoane ar fi fost ucise în urma luării de ostatici din sala de concerte Bataclan. Teroriștii au fost neutralizați

ATENTATE TERORISTE la Paris: Bilanțul oficial este de cel puțin 140 de morți. Aproximativ 100 de persoane ar fi fost ucise în urma luării de ostatici din sala de concerte Bataclan. Teroriștii au fost neutralizați

Cel puțin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informații, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel puțin două explozii, comise aparent de teroriști sinucigași, au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franței și Germaniei. În paralel, teroriștii au deschis focul cu arme automate la restaurante și terase din zonele Bichat, Charonne și Bataclan, situate în centrul Parisului. 

UPDATE 02:55 – Cel puțin 140 de morți în urma atacurilor teroriste din Paris – surse oficiale

Cel puțin 140 de persoane au fost ucise în urma atacurilor teroriste comise în cursul nopții de vineri spre sâmbătă la Paris, anunță un oficial de la Primăria capitalei Franței, citat de Reuters.

Conform oficialului citat, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în momentul în care teroriștii s-au aruncat în aer în sala de concerte Bataclan, situată în centrul Parisului, imediat după asaltul forțelor speciale.

Nu este clar câți teroriști și câți ostatici erau în sala de concerte. Conform unor surse, teroriștii s-au aruncat în aer în momentul intrării forțelor de ordine, provocând un carnagiu printre sutele de ostatici. Alți ostatici au murit în schimburile de focuri dintre forțele speciale și alți teroriști.

Președintele François Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, și ministrul Justiției, Christiane Taubira, s-au deplasat la locul masacrului.

„Autorii luării de ostatici au fost eliminați. Teroriștii capabili de astfel de atrocități trebuie să știe că vor fi urmăriți și aduși în fața justiției”, a declarat Hollande.

Sute de persoane asistau la concertul grupului hard rock Eagles of Death Metal în momentul atacului care a vizat Clubul Bataclan. Potrivit martorilor, în sala de concerte a fost „o baie de sânge”.

Alte cel puțin 40 de persoane au fost omorâte în alte locații din Paris și de la periferia capitalei Franței.

Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizații teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.

UPDATE 02:40 – Aproximativ 1.500 de militari, mobilizați în Franța după atentatele de la Paris

Administrația Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga țară, pentru misiuni de ajutare a Poliției și Jandarmeriei, în contextul atentatelor de la Paris.

UPDATE 02:20 – Circa 100 de morți în sala de concerte din Paris atacată de teroriști – surse

Aproximativ 100 de ostatici au murit în sala de concerte din Paris atacată de teroriști islamiști, anunță surse din cadrul Poliției, citate de AFP.

Operațiunea forțelor speciale franceze în sala de concerte s-a încheiat, teroriștii fiind eliminați.

Conform unor surse citate de AFP, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în cursul asaltului forțelor de ordine.

Președintele François Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, și ministrul Justiției, Christiane Taubira, s-au deplasat la locul masacrului.

Informația privind numărul morților nu a fost confirmată însă oficial.

Sute de persoane asistau la concertul grupului hard rock Eagles of Death Metal în momentul atacului. Martorii afirmă că zeci de persoane au fost ucise în sala de concerte, unde a fost „o baie de sânge”.

UPDATE 02:00 – Jurnalist român la France Télévisions: Au fost atentate în șapte zone din Paris

Atacuri armate au avut loc vineri seară în șapte puncte din Paris, spune un jurnalist român de la France Télévisions, adăugând că este pentru prima dată când Franța decretează stare de urgență, în baza unei legi din 1955, iar populația este anunțată prin toate canalele media să nu iasă din case.

Agenția France Press a publicat pe contul său de Twitter o hartă a locațiilor în care au avut loc atentatele teroriste.

UPDATE 02:00 – Teroriștii care luaseră ostatici într-o sală de concerte din Paris au fost neutralizați

Operațiunea lansată de forțele speciale franceze în sala de concerte din Paris unde erau sute de ostatici s-a încheiat, cel puțin doi teroriști fiind neutralizați, anunță surse citate de Le Figaro.

Operațiunea forțelor speciale franceze a durat aproximativ 30 de minute. Conform unor surse, doi teroriști au fost împușcați mortal.

UPDATE – 01:30 – Forțele speciale franceze au descins în sala de concerte Bataclan, unde sunt sute de ostatici 

Membri ai forțelor speciale au lansat un asalt în sala de concerte din Paris unde sunt sute de ostatici, fiind auzite explozii și focuri de armă.

Imediat după asediul lansat de forțele de ordine au fost auzite patru explozii puternice și schimburi de focuri.

Zeci de ostatici au fost eliberați.

Teroriști înarmați au luat sute de persoane ostatice în sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

UPDATE 00:43 – Bilanțul atentatelor din Paris este de cel puțin 60 de morți – surse

Cel puțin 60 de persoane au fost ucise, iar alte sute sunt rănite în urma atacurilor teroriste comise vineri seară în Paris, anunță surse din cadrul poliției citate de AFP.

UPDATE 00:30 – Nou atac cu arme automate în Paris

Un nou atac cu arme automate a fost semnalat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în cartierul Halles din Paris, relatează postul Europe 1.

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise, iar alte sute sunt rănite în urma atacurilor teroriste comise vineri seară în Paris, anunță surse din cadrul poliției citate de AFP.

UPDATE 00:20 – Bilanțul atentatelor din Franța este de cel puțin 40 de morți

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise, iar alte sute sunt rănite în urma atacurilor teroriste comise vineri seară în Paris, anunță surse din cadrul poliției citate de AFP.

Cel puțin două explozii, comise aparent de teroriști sinucigași, au avut loc vineri seară în fața „Stade de France”, în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franței și Germaniei. La meci asista și președintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranță.

În paralel, teroriști au deschis focul cu arme automate la restaurante și terase din zonele Bichat, Charonne și Bataclan, situate în centrul Parisului.

În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucise zeci de persoane și țin ostatice alte câteva sute. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Autoritățile franceze par depășite de situație.

Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizații teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.

UPDATE 00:05 – Cel puțin 26 de morți în urma atentatelor din Paris – surse

Cel puțin 26 persoane au murit în exploziile și în atacurile cu arme automate comise vineri seară la Paris, anunță surse din cadrul Poliției citate de AFP.

UPDATE 23:45 – Luare de ostatici într-o sală de concerte din Paris 

Persoane înarmate au luat mai mulți ostatici în sala de concerte Bataclan din Paris, unde se desfășura un concert rock, afirmă surse din cadrul Poliției franceze citate de AFP.

Potrivit unor surse din cadrul poliției franceze, cel puțin 60 de persoane au fost luate ostatice într-o sală de concerte.

Atacul a avut loc în sala de concerte Bataclan, unde era un spectacol al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Potrivit unor martori, s-a auzit o explozie foarte puternică în timpul concertului și zeci de focuri de armă.

Mai multe explozii și incidente armate au avut loc vineri seară în centrul Parisului

Două explozii au avut loc în zona Stade de France, iar președintele François Hollande, care asista la meciul amical dintre reprezentativele Franței și Germaniei, a fost evacuat de serviciile de securitate.

În paralel, au fost semnalate cel puțin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne și Bataclan.

Într-o imagine surprinsă pe strada Charonne și publicată de ediția on-line a cotidianului Le Figaro se pot vedea mai multe cadavre acoperite cu niște pături.

Ministerul francez de Interne a creat o celulă de criză.

Sursa: mediafax.ro

Cel puțin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informații, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel puțin două explozii, comise aparent de teroriști sinucigași, au avut loc în zona stadionului "Stade de France", în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franței și Germaniei. În paralel, teroriștii au deschis focul cu arme automate la restaurante…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: