Google+
Home » Sanatate » 200 de copii sub trei ani suferă de malnutriție in judetul nostru

200 de copii sub trei ani suferă de malnutriție in judetul nostru

de Ionuț PREDA

Un număr de două sute de copii din județ, cu vârsta sub trei ani, suferă de malnutriție, mai bine de jumătate, respectiv 105 copii, fiind descoperiți în primele nouă luni ale anului în curs. Depistarea copiilor cu această afecțiune cronică cauzată de alimentația insuficientă a fost făcută de către medicii de familie, în timpul controalelor periodice. De altfel, 92 dintre copiii subnutriți nu au împlinit nici vârsta de un an, doar în patru cazuri fiind vorba de bebeluși hrăniți de mamă la sân. Situația este cu atât mai gravă cu cât s-au înregistrat și două cazuri de deces, la bebeluși sub trei luni, din cauza acestei boli.

„Ponderea cea mai mare a cazurilor noi luate în evidență se înregistrează în mediul rural, fapt ce poate fi asociat cu un nivel de trai mai scăzut, cu o alimentație necorespunzătoare cantitativ și calitativ. Nutriția din timpul sarcinii și din viața postnatală are consecințe asupra sănătății pe termen lung. Concret, starea de nutriție a mamei înainte de concepție influențează fertilitatea precum și dezvoltarea ulterioară a copilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Potrivit statisticilor, numărul de copii subnutriți, cu vârsta de până la trei ani, este în creștere de la an la an, pe fondul sărăciei din județul Vaslui.

Comments

comments

de Ionuț PREDA Un număr de două sute de copii din județ, cu vârsta sub trei ani, suferă de malnutriție, mai bine de jumătate, respectiv 105 copii, fiind descoperiți în primele nouă luni ale anului în curs. Depistarea copiilor cu această afecțiune cronică cauzată de alimentația insuficientă a fost făcută de către medicii de familie, în timpul controalelor periodice. De altfel, 92 dintre copiii subnutriți nu au împlinit nici vârsta de un an, doar în patru cazuri fiind vorba de bebeluși hrăniți de mamă la sân. Situația este cu atât mai gravă cu cât s-au înregistrat și două cazuri de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: