Google+
Home » Invatamant » Vasluieni, aceștia sunt copiii voștri! – Violență, hoție și consum de alcool în școlile vasluiene
Gabriela Placinta

Vasluieni, aceștia sunt copiii voștri! – Violență, hoție și consum de alcool în școlile vasluiene

Peste 1.600 de cazuri de violență, insulte grave, distrugere și consum de alcool au fost înregistrate în școlile din județul Vaslui în ultimul an de  învățământ, numărul abuzurilor fiind chiar mult mai mare în realitate, susțin șefii învățământului vasluian, însă victimele refuză să reclame.

Ingrijorator! Potrivit unei situații centralizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, un număr de 869 cazuri de violențe, majoritatea fizice, au fost raportate de instituțiile de învățământ vasluiene în anul școlar 2013-2014. La aceste situații în care elevii au fost victime ale unor acte de agresivitate, inclusiv violență verbală, au mai existat și 165 de cazuri de distrugere a bunurilor școlilor, precum și 38 de elevi care au consumat alcool. De asemenea, directorii de școli au mai raportat și 85 de cazuri de furturi din unitățile de învățământ, numărul acestora dublându-se față de anul școlar anterior. Nu lipsite de importanță sunt și cele 559 de situații de insulte grave venite din partea elevilor la adresa altor colegi sau chiar la cea profesorilor.

„În ultimul an școlar, s-a constatat o creștere a numărului solicitărilor venite din partea unităților școlare pentru a consilia elevii care au un comportament agresiv și de risc, care sunt victime ale agresiunilor din școală sau din afara ei. Actele de violență care au loc în unitățile de învățământ sunt greu de centralizat deoarece, uneori, victimele nu spun ceea ce li se întâmplă”, a declarat, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Șefii învățământului vasluian le-a recomandat directorilor de școli să ia o serie de măsuri pentru a mai reduce numărul cazurilor de violență în unitățile de învățământ, cum ar fi discutarea acestui fenomen în ședințele cu părinții și consilierea psihologică a elevilor cu manifestări violente. (Ionut PREDA)

Comments

comments

Peste 1.600 de cazuri de violență, insulte grave, distrugere și consum de alcool au fost înregistrate în școlile din județul Vaslui în ultimul an de  învățământ, numărul abuzurilor fiind chiar mult mai mare în realitate, susțin șefii învățământului vasluian, însă victimele refuză să reclame. Ingrijorator! Potrivit unei situații centralizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, un număr de 869 cazuri de violențe, majoritatea fizice, au fost raportate de instituțiile de învățământ vasluiene în anul școlar 2013-2014. La aceste situații în care elevii au fost victime ale unor acte de agresivitate, inclusiv violență verbală, au mai existat și 165 de cazuri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Doua fete de la Liceul Murgeni s-au batut pana le-a luat salvarea, respectiv politia.

%d blogeri au apreciat: