Home » Justitie » Banda de tineri tâlhari din Bârlad rămâne după gratii

Banda de tineri tâlhari din Bârlad rămâne după gratii

de Marian Mocanu

Cinci tineri de etnie romă din Bârlad au format o adevărată bandă, specializată în furturi și tâlhării. Prinși de polițiștii bârlădeni după comiterea mai multor fapte de acest gen, cei cinci au fost arestați preventiv, mandat care a fost prelungit zilele trecute de către judecătorii bârlădeni. Indivizii au contestat decizia judecătorilor bârlădeni, însă în zadar!

Timp de mai bine de o jumătate de an, o gașcă de tineri romi au terorizat municipiul Bârlad, tâlhărind mai multe persoane și spărgând magazine. Ionel Dacian Lupu, de 18 ani, Denis Lorică Bâlhac, de 15 ani, Andrei Cristian Mihai, de 16 ani, Radu Ionuț Toma, de 15 ani, și Eduard Andrei Dura, de 17 ani, erau specializați pe furtul de telefoane mobile, dar și a altor bunuri scumpe, ochelari de soare, încălțăminte, ceasuri sau bani. De multe ori, fie singuri, fie în gașcă, atacau, chiar și în amiaza mare și în locuri publice, tineri pe care-i deposedau prin violență de bunurile pe care le aveau asupra lor. Când nu găseau victime facile, cei cinci nu se dădeau în lături nici de la spargerea de magazine, căutând în mod special telefoane mobile de ultimă generație.

Prinși de polițiștii Biroului de Investigatii Criminale Bârlad, șefii grupării, Radu Ionuț Toma și Eduard Andrei Dura, au ajuns în arest preventiv, judecătorii considerând că, în ciuda vârstei fragede, ei sunt un adevărat pericol public. Ceilalți trei au fost plasați în arest la domiciliu. Săptămâna trecută, judecătorii bârlădeni au prelungit mandatele de arestare preventivă, respectiv de arest la domiciliu, pentru tinerii tâlhari. Măsura a fost contestată fără succes de Toma și Dura la Tribunalul Vaslui, magistrații respingând contestațiile.

Radu Toma este acuzat de nu mai puțin de șapte infracțiuni de furt și trei infracțiuni de tâlhărie, săvârșite singur sau împreună cu alți complici. Eduard Dura este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de furt și o infracțiune de tâlhărie. În martie, Eduard Dura a participat, împreună cu Denis Bâlhac, la sustragerea unui telefon mobil din incinta unei societăți comerciale din Bârlad. În luna aprilie, individul a sustras două perechi de adidași dintr-un magazin, iar în luna august, împreună cu Radu Toma și Andrei Mihai, au deposedat prin violență un tânăr de un telefon mobil.

Ca un amănunt care arată felul în care acționa gașca de tâlhari, Andrei Mihai, unul dintre tinerii aflați momentan în arest la domiciliu, nu s-a dat în lături să fure, dintr-o farmacie, banii colectați din donațiile efectuate de cumpărători.

de Marian Mocanu Cinci tineri de etnie romă din Bârlad au format o adevărată bandă, specializată în furturi și tâlhării. Prinși de polițiștii bârlădeni după comiterea mai multor fapte de acest gen, cei cinci au fost arestați preventiv, mandat care a fost prelungit zilele trecute de către judecătorii bârlădeni. Indivizii au contestat decizia judecătorilor bârlădeni, însă în zadar! Timp de mai bine de o jumătate de an, o gașcă de tineri romi au terorizat municipiul Bârlad, tâlhărind mai multe persoane și spărgând magazine. Ionel Dacian Lupu, de 18 ani, Denis Lorică Bâlhac, de 15 ani, Andrei Cristian Mihai, de 16…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

2 comments

  1. au ramas de prins ( si dovedit activiatea infractionala ) si ceilalti membri ai grupului : Radu Robert , Florea Eduard , Butnaru Ovidiu , Dodoloi Dragos ……. si altii care inca mai terorizeaza zona parcului central (teatru) dar si zona Casa Sturdza ……….

%d blogeri au apreciat: