Google+
Home » Invatamant » Olimpicii internaționali, recompensați de Guvern

Olimpicii internaționali, recompensați de Guvern

de Roxana NĂSTASĂ

225 de elevi olimpici din România, printre care se află și trei  vasluieni, au fost premiați luni, 16 noiembrie 2015, la Guvernul României, de premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Elevii, alături de profesorii care i-au pregătit, au fost premiați în cadrul unei festivități la Palatul Victoria (Sala Transilvania) cu sume importante de bani, ei fiind recompensați pentru rezultatele excelente pe care le-au obținut la olimpiadele și concursurile școlare internaționale în anul 2015. Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educației a fost de 3.005.855 lei.

„Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaționale sunt: 12.545 lei – medalie de aur și premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 4.065 lei – mențiune (sau diplome echivalente). Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale (olimpiade balcanice de seniori și juniori, Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Yakuția, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 2.550 lei -mențiune (sau diplome echivalente)”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Din județ au primit bani bârlădeanca Ana-Maria Ghenghea, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, care a obținut premiul al II-lea la Olimpiada Internațională a Elenismului, Andrei Popa, elev în clasa a XI-a la Liceul „Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, care a câștigat medalia de bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale și Vlad-Gabriel Sîmbotin, elev în clasa a XI-a la LMK, care a primit medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene. Alături de olimpici au primit bani și profesorii care i-au îndrumat și ajutat să obțină aceste distincții.

de Roxana NĂSTASĂ 225 de elevi olimpici din România, printre care se află și trei  vasluieni, au fost premiați luni, 16 noiembrie 2015, la Guvernul României, de premierul interimar Sorin Cîmpeanu. Elevii, alături de profesorii care i-au pregătit, au fost premiați în cadrul unei festivități la Palatul Victoria (Sala Transilvania) cu sume importante de bani, ei fiind recompensați pentru rezultatele excelente pe care le-au obținut la olimpiadele și concursurile școlare internaționale în anul 2015. Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educației a fost de 3.005.855 lei. „Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: