Google+
Home » Sanatate » Accidentul de la IRB s-a lăsat cu urmări grave – Transferat în comă la Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași!

Accidentul de la IRB s-a lăsat cu urmări grave – Transferat în comă la Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași!

Răzvan CĂLIN

Bârlădeanul Ștefan Stafie, unul din cei patru salariați ai Rulmenți SA care au fost răniți în accidentul rutier de săptămâna trecută, are mai multe coaste fracturate și a intrat în comă.

Accidentul rutier petrecut la sfârșitul săptămânii trecute și care a provocat rănirea a patru salariați de la SC Rulmenți SA, este pe punctul de a avea urmări și mai nefaste pentru una dintre victime. Este vorba despre bârlădeanul Ștefan Stafie, în vârstă de 58 de ani, care a fost cel mai grav rănit dintre cei patru. Într-o primă fază, omul a fost internat în Secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman”, fiind diagnosticat cu fracturi costale torace stâng. Bărbatul are rupte toate coastele de pe partea stângă. Mai mult, ulterior, starea sa de sănătate s-a agravat, intrând în comă.

”Din cauza acestor complicații apărute, pacientul a fost transferat luni, 16 noiembrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sf. Spiridon din Iași. A existat, bineînțeles, acordul scris al membrilor familiei pacientului pentru ca transferul să se realizeze în condiții optime”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad.

Accidentul s-a petrecut joi, 12 noiembrie, în jurul orei 16, pe Bulevardul Republicii, în apropierea Secției Profil II din cadrul fabricii bârlădene. Conform cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului Rutier Bârlad, vinovat de producerea accidentului este un localnic în vârstă de 56 de ani, care conducea un autoturism marca Renault Clio. Acesta circula din direcția Rulmenți SA către Centrul Civic și în momentul în care a ajuns în dreptul Secției Profil II, a vrut să schimbe banda de mers. Numai că a făcut acest lucru fără a se asigura corespunzător și, în consecință, a acroșat un autoturism marca Dacia Logan, care circula pe prima bandă, în aceeași direcție. În Logan se aflau patru salariați ai fabricii de rulmenți din localitate, care tocmai ieșiseră din serviciu și se îndreptau către casă. Din cauza impactului violent, Dacia Logan a fost proiectată într-un stâlp de iluminat public amplasat pe trotuarul din partea dreaptă a străzii. Partea din față a mașinii a fost transformată într-un morman de fiare, iar toți ocupanții mașinii, cu vârste cuprinse între 55 și 59 de ani, au fost răniți. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe care după ce au acordat primul ajutor victimelor, le-au transferat la spitalul din Bârlad. Două dintre victime au fost diagnosticate cu multiple fracturi, iar șoferul și cel de al treilea pasager au suferit un traumatism toracic și contuzii. Cel mai grav rănit a fost, după cum s-a văzut, Stafie, care s-a ales cu toate coastele de pe partea stângă fracturate. În urma testărilor cu aparatul alcooltest, a reieșit că ambii conducători auto nu consumaseră băuturi alcoolice.

 

 

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: