Google+
Home » Invatamant » Colegiul ”Codreanu”, o veritabilă pepinieră de viitori specialiști în IT!

Colegiul ”Codreanu”, o veritabilă pepinieră de viitori specialiști în IT!

Răzvan CĂLIN

Trei elevi de la liceul bârlădean au fost premiați la Gala Națională a Societății Civile Tinere din România.

La sfârșitul săptămânii trecute, trei elevi de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad au fost premiați la Gala Națională a Societății Civile Tinere din România, eveniment ce se desfășoară anual la Cluj. Este vorba despre Filip Gagiu, Teodor Ciripescu și Raluca Angheluță, toți trei fiind premiați la categoria ”Inițiativă în domeniul IT, creativă, originală, care aduce beneficii comunității”. Gagiu a concurat cu proiectul intitulat Kennen, iar ultimii doi au fost premiați pentru un proiect comun, intitulat Digstri. Toți trei sunt îndrumați și pregătiți de profesorul Vlad Giurcanu, unul dintre dascălii bârlădeni recunoscut pentru abilitatea de a descoperi și antrena elevi cu un talent deosebit în domeniul IT.

”Kennen este o aplicație care își propune să ofere posibilitatea de a fi utilizat flux audi-video într-un mod riguros și controlat din diverse platforme de streaming, acolo unde de regulă accesul către acestea este interzis din cauză că nu se dispune de o posibilitate de a controla modul în care se consultă resursa. Digstri este o aplicație software destinată supravegherii concursurilor școlare, a examenelor sau a activităților de instruire ce presupun utilizarea tehnicii de calcul. Depistează situațile de fraudă și plagiat și a oricăror situații în care tehnica este utilizată neconform situațiilor impuse. Aplicația este utilizabilă în activitatea școlară instituționalizată”, ne-a declarart profesorul Giurcanu.

Gala Națională a Societății Civile Tinere din România este un eveniment care își propune să recunoască meritele tuturor tinerilor din România. Inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului și Fundația ”The Duke of Edinburgh`s International Award Romania”, în parteneriat cu Federația ”Share” și Primăria Cluj-Napoca, evenimentul se află la a doua ediție, în Cluj-Napoca, în contextul Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului.

 

 

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: