Home » Social » Fetiță accidentată pe aceeași trecere de pietoni unde a fost lovită și o învățătoare

Fetiță accidentată pe aceeași trecere de pietoni unde a fost lovită și o învățătoare

de Marian Mocanu

Luni după amiază, un șofer grăbit a accidentat o fată în vârstă de 14 ani care traversa strada regulamentar. Mai grav este faptul că accidentul s-a produs chiar în fața unei școli din municipiul Vaslui, loc unde conducătorii auto ar trebui să aibă o grijă deosebită. În urmă cu un an, exact pe aceeași trecere de pietoni a fost lovită de un autoturism și învățătoarea Elena Talpalaru.

Un șofer din Bârlad, grăbit să ajungă acasă, a acroșat cu atovehiculul pe care-l conducea o fetiță în vârstă de 14 ani. Accidentul s-a petrecut pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, chiar pe trecerea de pietoni din dreptul Școlii nr. 6 „Mihai Eminescu”. Fata, domiciliată în comuna solești, traversa regulamentar strada, pe trecerea de pietoni, când a fost izbită în plin de o mașină care se deplasa dinspre centru spre Crucea Gării. Șoferul, în vârstă de 62 de ani, a declarat polițiștilor că nu a observat-o la timp, și, deși a încercat să frâneze, nu a mai putut evita impactul. Chiar dacă fata i-ar fi ieșit brusc în cale, așa cum se scuza șoferul, acesta ar fi trebuit să acorde o atenție deosebită, cu atât mai mult cu cât în zonă sunt două unități de învățământ. În urma impactului, fata a suferit o factură de femur și a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Chiar dacă nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, șoferul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În primele 10 luni ale acestui an, neacordarea de prioritate pietonilor a reprezentat cauza a 30 accidente de circulație produse pe raza județului Vaslui. Din aceste accidente a rezultat decesul a 2 persoane, vătămarea corporală gravă a 5 persoane și rănirea ușoară a altor 25.

Pentru a preveni implicarea în astfel de evenimente, recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte întocmai normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! Totodată, reamintim conducătorilor auto să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului, să ruleze cu viteză redusă adaptată permanent condițiilor de drum și să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare”, a declarat Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

About Tehno Redactor