Home / Sanatate / Peste 1.500 cazuri de viroze și pneumonii, confirmate în județ ultima săptămână

Peste 1.500 cazuri de viroze și pneumonii, confirmate în județ ultima săptămână

Peste 1.500 de cazuri de viroze și pneumonii au fost confirmate în ultima săptămână în județul Vaslui, două treimi dintre afecțiunile respiratorii acute fiind înregistrate la copii sub 14 ani care, în multe situații, au fost internați în spital pentru tratament.

Un număr de 1.537 de vasluieni au fost diagnosticați, oficial, în ultima săptămână, cu viroze respiratorii și pneumonii din cauza variațiilor mari de temperatură din această perioadă a anului și a vântului care a favorizat îmbolnăvirea populației. Două treimi dintre cazurile raportate la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui de către medicii de familie și spitale s-au înregistrat în rândul copiilor sub 14 ani, aceștia fiind cei mai vulnerabili la infecțiile respiratorii.
„Multe dintre cazurile de viroze respiratorii, în special pneumonii, au necesitat internarea în spital pentru a preveni apariția complicațiilor. Cauzele unui număr atât de mare de infecții respiratorii sunt date de variațiile mari de temperatură între dimineață și prânz, cei mai expuși și vulnerabili fiind, evident, copiii”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.
Din cele peste 1.500 de cazuri de afecțiuni respiratorii, 266 au fost pneumonii acute, multe dintre acestea fiind depistate la persoane de vârsta a treia.
Pentru a preveni extinderea infecțiilor respiratorii, medicii recomandă evitarea contactului cu persoanele bolnave și a spațiilor aglomerate. Totodată, specialiștii recomandă consumul de fructe și legume și, nu în ultimul rând, imunizarea antigripală. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Femeie intrată în stare de inconștiență, în timpul slujbei, în curtea bisericii din centrul Vasluiului

O femeie de 65 de ...

Primele echipamente medicale au ajuns la punctul de transfuzii Vaslui

Ana Rinder, directorul Spitalului Județean ...

Peste 700 de salariați ai SJU Vaslui își vor primi banii înapoi, reținuți din indemnizația de hrană

de Dănuț CIOBANU Salariații Spitalului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: