Home » Justitie » Se pregătește o pedeapsă mult mai aspră pentru mama ucigașă din Solești

Se pregătește o pedeapsă mult mai aspră pentru mama ucigașă din Solești

de Marian Mocanu

La Curtea de Apel Iași continuă procesul Anei Maria Surliac, femeia din Solești care în vara anului 2013 și-a ucis cu sălbăticie pruncul nou-născut. Întrucât judecătorii iau în calcul schimbarea încadrării juridice a faptei, din uciderea sau vătămarea nou-născutului în infracțiunea de omor, aceștia au admis cererea de administrare de noi probe. Femeia a fost condamnată în primă instanță la doar un an de închisoare cu suspăendarea executării pedepsei, însă procurorii au contestat această sentință.

Procesul mamei ucigașe din Șerbotești va fi reluat pe 11 ianuarie 2016, ocazie cu care vor fi audiați doi martori propuși de apărătorul mamei ucigașe. Din câte se pare, cei doi martori ar urma să dea relații cu privire la starea psihică a femeii în zilele premergătoare comiterii cumplitei fapte. Asta deși Ana Maria Surliac a fost expertizată psihiatric în mai multe rânduri, reieșind faptul că, deși prezenta o tulburare a dispoziției afective, a comis fapta cu discernământ.

În cazul în care judecătorii ieșeni vor schimba încadrarea juridică a faptei, pedeapsa pe care ar putea-o primi inculpata va fi sensibil mai mare decât cea decisă de prima instanță, Judecătoria Vaslui. În luna august, judecătorii vasluieni au dat o sentință neașteptat de blândă în raport cu gravitatea faptei. Ei au condamnat-o la doar un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe cea care și-a ucis cu sânge rece bebelușul, după care i-a dat foc, ulterior aruncându-l în WC-ul din curte.

Pentru o faptă asemănătoare, Mădălina Roxana Diaconu, o adolescentă din Huși, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare. În aceeași zi în care judecătorii au dat sentința în cazul femeii din Șerbotești, comuna Solești, o altă mamă, de această dată din Bârlad, comitea o faptă de o gravitate care i-a îngrozit până și pe anchetatori. Elena Roxana Smocot și-a ucis bebeluăul de doar câteva zile, după care l-a eviscerat și l-a tăiat în bucăți, pentru simplul motiv că i se părea că seamănă cu un fost amant.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: