Home / Invatamant / ”Codreniști” la Salonului Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret!

”Codreniști” la Salonului Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret!

de Răzvan CĂLIN

Trei elevi de la Colegiul ”Codreanu” Bârlad – Filip Gagiu, Teodor Ciripescu și Raluca Angheluță, coordonați de profesorul Vlad Giurcanu, au fost selectați să participe cu originalele lor proiecte la această prestigioasă manifestare.

Filip Gagiu, Teodor Ciripescu și Raluca Angheluță, elevi la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, participă în perioada 19 – 23 noiembrie la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret, găzduit de București. Aflată la cea de a XIII-a ediție, manifestarea este organizată anual de Ministerul Tineretului și Sportului. Cei trei ”codreniști”, sub îndrumarea profesorului Vlad Giurcanu, au fost selectați să participe la această gală cu două lucrări proprii din domeniul IT. Unul dintre proiecte este intitulat Kennen și îl are drept autor pe Filip Gagiu, iar Digstri este creația Ralucăi Angheluță și a lui Teodor Ciripescu.

”Faptul că aceste proiecte au fost selectate la Salonul Național de Inventică este o onoare pentru noi. Mai mult, avem motive îndreptățite să sperăm că vor primi aprecieri laudative din partea comisiei naționale de jurizare. Oricum ar fi, sunt două proiecte foarte interesante, gândite de niște copii foarte inteligenți”, ne-a declarat profesorul Giurcanu.

Recent, cele două proiecte ”codreniste” au câștigat distincții și au fost apreciate la Gala Națională a Societății Civile Tinere de la Cluj. Kennen este o aplicație care își propune să ofere posibilitatea de a fi utilizat fluxul audio-video într-un mod riguros și controlat din diverse platforme de streaming, acolo unde de regulă accesul către acestea este interzis din cauză că nu se dispune de o posibilitate de a controla modul în care se consultă resursa. Digstri este o aplicație software destinată supravegherii concursurilor școlare, a examenelor sau a activităților de instruire ce presupun utilizarea tehnicii de calcul. Depistează situațiile de fraudă și plagiat și a oricăror situații în care tehnica este utilizată neconform situațiilor impuse. Aplicația este utilizabilă în activitatea școlară instituționalizată.

de Răzvan CĂLIN Trei elevi de la Colegiul ”Codreanu” Bârlad - Filip Gagiu, Teodor Ciripescu și Raluca Angheluță, coordonați de profesorul Vlad Giurcanu, au fost selectați să participe cu originalele lor proiecte la această prestigioasă manifestare. Filip Gagiu, Teodor Ciripescu și Raluca Angheluță, elevi la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, participă în perioada 19 – 23 noiembrie la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret, găzduit de București. Aflată la cea de a XIII-a ediție, manifestarea este organizată anual de Ministerul Tineretului și Sportului. Cei trei ”codreniști”, sub îndrumarea profesorului Vlad Giurcanu, au fost selectați să participe…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: