Google+
Home » Invatamant » Elevii de la Racoviță și Rugină s-au întâlnit cu jandarmii

Elevii de la Racoviță și Rugină s-au întâlnit cu jandarmii

de Roxana NĂSTASĂ

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului semnifică aniversarea semnării Convenției cu privire la drepturile copilului, document parafat pe 20 noiembrie 1989. În România, Fundația „Terre des hommes” și partenerii săi dedică această zi participării copiilor cu ocazia actualei inițiative denumită „Ziua Ștafetei – acum decid eu!”.

Astfel, copiii și tinerii participanți pot alege și pot explora meseriile visate, având posibilitatea de a prelua „ștafeta” de la mentorul profesionist din diverse domenii. Pe parcursul acestei experiențe, copiii pot experimenta, pot decide și pot înlocui în mod concret profesioniștii la locul lor de muncă.

În acest sens, ieri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, s-a desfășurat o acțiune în sprijinul acestei inițiative. Jandarmii au prezentat exerciții demonstrative cu tehnica din dotare, iar în cadrul expozițiilor, aproximativ 100 de adolescenți din liceele „Anghel Rugină” și „Emil Racoviță”, au luat contact cu ținuta și materialele specifice. La finalul activității, grupa conducători câini serviciu a prezentat exerciții de dresaj canin precum deplasarea alături de conductor, exerciții de disciplină, întoarcerile, imobilizarea unei persoane violente cu ajutorul câinelui de serviciu și elemente de dresaj recreativ.

La final, atât elevii cât și cadrele didactice participante, au apreciat  activitatea desfășurată și și-au manifestat interesul pentru continuarea acestor întâlniri.

de Roxana NĂSTASĂ Ziua Internațională a Drepturilor Copilului semnifică aniversarea semnării Convenției cu privire la drepturile copilului, document parafat pe 20 noiembrie 1989. În România, Fundația „Terre des hommes” și partenerii săi dedică această zi participării copiilor cu ocazia actualei inițiative denumită „Ziua Ștafetei - acum decid eu!”. Astfel, copiii și tinerii participanți pot alege și pot explora meseriile visate, având posibilitatea de a prelua „ștafeta” de la mentorul profesionist din diverse domenii. Pe parcursul acestei experiențe, copiii pot experimenta, pot decide și pot înlocui în mod concret profesioniștii la locul lor de muncă. În acest sens, ieri, la sediul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: