Home / Sanatate / Focar de varicelă la o grădiniță din Bârlad

Focar de varicelă la o grădiniță din Bârlad

Primul focar de varicelă din actualul sezon rece a fost confirmat de autoritățile sanitare vasluiene la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Bârlad, acolo unde cinci copii, cu vârsta de până la patru ani, au contractat această boala. 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a înregistrat primul focar de varicelă din acest sezon rece, după ce cinci copii de la Grădinița cu Program Prelungit Bârlad, acolo unde frecventează cursurile 158 de preșcolari, s-au îmbolnăvit. Primul caz de vărsat de vânt la această unitate a apărut la începutul lunii noiembrie, ulterior boala extinzându-se și la alți patru copii din aceeași grupă.

„Cele cinci cazuri de varicelă sunt la copii de trei, respectiv patru ani, toți fiind colegi în aceeași clasă. De altfel, această boală de sezon este una extrem de contagioasă, cu transmitere aerogenă și asta explică de ce au apărut atâtea cazuri într-un timp relativ scurt. De aceea, pentru a preveni extinderea focarului în colectivitate, se efectuează triajul epidemiologic la intrarea în colectivitate. Totodată, personalul grădiniței are obligativitatea aerisirii sălilor de clasă cât mai des posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Autoritățile sanitare se așteaptă la apariția unor noi cazuri de boală la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Bârlad, având în vedere că perioada de incubație la varicelă este de două săptămâni. (Ionuț Preda)

Primul focar de varicelă din actualul sezon rece a fost confirmat de autoritățile sanitare vasluiene la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Bârlad, acolo unde cinci copii, cu vârsta de până la patru ani, au contractat această boala.  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a înregistrat primul focar de varicelă din acest sezon rece, după ce cinci copii de la Grădinița cu Program Prelungit Bârlad, acolo unde frecventează cursurile 158 de preșcolari, s-au îmbolnăvit. Primul caz de vărsat de vânt la această unitate a apărut la începutul lunii noiembrie, ulterior boala extinzându-se și la alți patru copii din aceeași grupă. „Cele cinci cazuri de varicelă sunt la…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Copil de 11 ani, rănit grav de calul familiei când încerca să-l bage în grajd

Un copil de 11 ani, ...

UPDATE: Reglare de conturi azi dimineață, la Bârlad

Bârlădeanul care a fost bătut ...

Un bârlădean cere explicații conducerii Spitalului „Elena Beldiman” în legătură cu cel care i-a dezumflat roata mașinii parcate în curtea unității sanitare

Acuzații, aduse de un bârlădean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: