Google+
Home » Invatamant » Tavanul școlii din Arsura s-a năruit peste elevi, la numai o săptămână de la finalizarea lucrărilor de reabilitare!

Tavanul școlii din Arsura s-a năruit peste elevi, la numai o săptămână de la finalizarea lucrărilor de reabilitare!

Tavanul noii școli din sat s-a prăbușit cu totul într-una din sălile de clasă, la scurt timp după finalizarea cursurilor. În încăpere se aflau  două cadre didactice cu copii lor și numai zgomotul de dinaintea surpării a făcut ca toți să scape fără a fi striviți.

scoala arsura 4Incident grav petrecut la începutul acestei săptămâni la școala nou construită din localitatea Arsura. Tavanul din rigisp al unei săli de clasă s-a prăbușit luni, în timp ce în încăpere se aflau o profesoară și o învățătoare, împreună cu copiii lor. Lucrările de reabilitare a școlii fuseseră finalizate în urmă cu nu mai puțin de o săptămână, după o perioadă de opt ani de la începerea lor și după ce au fost cheltuiți circa 700.000 de lei din banii publici.

Din primele informații oferite de inspectorii care au mers miercuri, 18 noiembrie, la unitatea de învățământ în cauză, explicația ar fi că totul s-a petrecut din cauza vântului puternic de afară, care a pătruns prin podul clădirii. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„Cei aproximativ o sută de elevi din Arsura s-au mutat în școala nou construită pe 10 noiembrie, fără ca lucrările la clădire să fiescoala arsura 2 finalizate și fără ca cei din conducerea școlii să anunțe Inspectoratul Școlar, așa cum aveau obligația. Directorul școlii coordonatoare, împreună cu primarul, au dorit să ofere confort elevilor și, în consecință, au decis să aducă acolo copiii decât să facă naveta într-un sat vecin. Însă, constructorul nu predase lucrarea, în condițiile în care mai sunt de executat lucrări la exteriorul clădirii, inclusiv în pod”, a declarat inspectorul de zonă din cadrul ISJ Vaslui, Maria Robu.

Din cursul zilei de miercuri, cei aproximativ o sută de elevi de gimnaziu din Arsura sunt din nou transportați cu microbuzul școlar la unitatea de învățământ din satul vecin Pâhnești, situat la patru kilometri. În fapt, copiii au revenit la unitatea de învățământ unde au început anul școlar și unde învățaseră până în urmă cu o săptămână. În ceea ce privește școala nou construită din Arsura, acolo unde tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit, va fi dată în folosință în luna decembrie, așa după au anunțat, miercuri, reprezentanții firmei de construcții. (Ionut PREDA)

 

Tavanul noii școli din sat s-a prăbușit cu totul într-una din sălile de clasă, la scurt timp după finalizarea cursurilor. În încăpere se aflau  două cadre didactice cu copii lor și numai zgomotul de dinaintea surpării a făcut ca toți să scape fără a fi striviți. Incident grav petrecut la începutul acestei săptămâni la școala nou construită din localitatea Arsura. Tavanul din rigisp al unei săli de clasă s-a prăbușit luni, în timp ce în încăpere se aflau o profesoară și o învățătoare, împreună cu copiii lor. Lucrările de reabilitare a școlii fuseseră finalizate în urmă cu nu mai puțin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: