Home / Invatamant / Directorul școlii din Arsura, unde tavanul s-a prăbușit peste băncile elevilor, va fi destituit!

Directorul școlii din Arsura, unde tavanul s-a prăbușit peste băncile elevilor, va fi destituit!

Anunțul a fost făcut de conducerea Inspectoratului Școlar Vaslui, având în vedere riscul la care au fost expuși copiii mutați ilegal în respectiva clădire încă neterminată.

scoala arsura 4Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui va elibera, cel mai probabil, din funcție pe directorul școlii coordonatoare din comuna Arsura – Dumitru Vasile -, după ce, la începutul acestei săptămâni, tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit în întregime peste băncile elevilor, imediat după terminarea orelor de curs. Măsura destituirii directorului va fi luată ca urmare a nerespectării obligației legale a conducătorului unității de învățământ de a anunța inspectoratul școlar despre mutarea elevilor în noua clădire unde a avut loc incidentul.
„Situația petrecută la acea școală a fost una foarte gravă. Inclusiv directorul școlii a recunoscut, în nota explicativă dată, că a greșit prin mutarea acelor elevi în noua clădire a cărei recepție nu se făcuse. În astfel de cazuri, în care securitatea elevilor a fost pusă în pericol, singura măsura ce poate fi luată nu este decât aceea a eliberării din funcție a directorului unității de învățământ”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.
Tavanul școlii din Arsura, în care o sută de elevi învățau ilegal, s-a prăbușit în întregime într-una din sălile de clasă, la scurt timp după finalizarea cursurilor. Incidentul a fost raportat către șefii învățământului vasluian abia a doua zi, când s-a decis demararea unei anchete. În urma cercetărilor desfășurate de inspectorii care au mers, miercuri, la unitatea de învățământ s-a constatat că tavanul din rigips a căzut peste bănci după ce s-ar fi desprins din cauza vântului puternic de afară, care a pătruns prin podul clădirii. În acel moment, în încăperea respectivă se aflau o profesoară și o învățătoare, împreună cu copiii lor, fără ca vreo unul din ei să fie răniți.
„Cei aproximativ o sută de elevi din Arsura s-au mutat în școala nou construită pe 10 noiembrie, fără ca lucrările la clădire să fie finalizate și fără ca cei din conducerea școlii să anunțe inspectoratul școlar, așa cum aveau obligația. Directorul școlii coordonatoare, împreună cu primarul, au dorit să ofere confort elevilor și, în consecință, au decis să aducă acolo copiii, decât să facă naveta într-un sat vecin. Însă, constructorul nu predase lucrarea, în condițiile în care mai sunt de executat lucrări la exteriorul clădirii, inclusiv în pod”, a precizat inspectorul de zonă din cadrul ISJ Vaslui, Maria Robu.
De miercuri, cei aproximativ o sută de elevi de gimnaziu din Arsura sunt din nou transportați cu microbuzul școlar la unitatea de învățământ din satul vecin Pâhnești, situat la patru kilometri. În fapt, copiii au revenit la unitatea de învățământ unde au început anul școlar și unde învățaseră până în urmă cu o săptămână. În ceea ce privește școala nou construită din Arsura, acolo unde tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit, va fi dată în folosință în luna decembrie, așa după cum au anunțat, miercuri, reprezentanții firmei de construcții. Unitatea de învățământ, a cărei valoare se ridică la 700.000 de lei, este construită cu bani de la guvern și Consiliul Județean Vaslui. (Ionuț PREDA)

Anunțul a fost făcut de conducerea Inspectoratului Școlar Vaslui, având în vedere riscul la care au fost expuși copiii mutați ilegal în respectiva clădire încă neterminată. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui va elibera, cel mai probabil, din funcție pe directorul școlii coordonatoare din comuna Arsura - Dumitru Vasile -, după ce, la începutul acestei săptămâni, tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit în întregime peste băncile elevilor, imediat după terminarea orelor de curs. Măsura destituirii directorului va fi luată ca urmare a nerespectării obligației legale a conducătorului unității de învățământ de a anunța inspectoratul școlar despre mutarea elevilor în noua…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: