Home / Sanatate / “Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”

“Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”

de Roxana NĂSTASĂ

Cu ocazia Zilei Naționale fără tutun, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Centrul de Prevenire și Evaluare Antidrog și cabinetele medicale școlare lansează o campanie în perioada 15-30 noiembrie: “Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”.

Ziua Națională fără tutun, ce are loc în fiecare an în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării și sensibilizării populației cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum și a populației nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de țigară.

Campania are ca obiective informarea și conștientizarea populației asupra riscurilor asociate consumului de tutun, protecția față de expunerea la fumul de tutun. În acest sens, pentru a celebra Ziua Națională fără tutun, DSP Vaslui a demarat mai multe activități. Voluntarii Antidrog au făcut în Centrul Civic acțiuni de informare, evaluare și comunicare privind consecințele fumatului pasiv în rândul elevilor de gimnaziu și liceu. De asemenea, au avut loc discuții interactive și întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei șiau fost distribuite ghiduri de specialitate și pliante.

În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de țigări, iar aproximativ 85% dintre pacienții cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societății Române de Pneumologie. Totodată, studiile au arătat că 89% dintre fumătorii din țara noastră și-ar dori să reducă numărul țigărilor sau să renunțe complet la fumat.

La nivelul județului Vaslui, în anul 2014 s-au înregistrat 145 de cazuri noi de cancer bronhopulmonar, în creștere cu 6% față de anul precedent. În primele nouă luni ale acestui an, au fost luate în evidență 100 de cazuri noi, la finele lunii septembrie fiind în evidențele medicilor specialiști 344 de bolnavi de cancer bronhopulmonar.

de Roxana NĂSTASĂ Cu ocazia Zilei Naționale fără tutun, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Centrul de Prevenire și Evaluare Antidrog și cabinetele medicale școlare lansează o campanie în perioada 15-30 noiembrie: “Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”. Ziua Națională fără tutun, ce are loc în fiecare an în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării și sensibilizării populației cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum și a populației nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de țigară. Campania are ca…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: