Home / Invatamant / Aproape 500 de liceeni din județ, învățați cum să-și alegă o carieră profesională

Aproape 500 de liceeni din județ, învățați cum să-și alegă o carieră profesională

Un număr de 480 de elevi de la șapte licee din județul Vaslui se vor putea descurca mult mai ușor în privința orientării spre cariera profesională după ce au participat la un proiect cu finanțare europeană, aceștia beneficiind de consiliere de specialitate și practică la o serie de agenți economici.

Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a implementat la nivelul județului, timp de un an și jumătate, proiectul cu finanțare europeană „DINFO te îndrumă în carieră”, în care beneficiari au fost 480 de elevi de la șapte licee din județ. Pe lângă servicii personalizate de consiliere și orientare profesională, liceenii au urmat stagii performante de practică și au avut oportunități de practică în firmele de exercițiu. Mai mult decât atât, fiecare elev s-a putut bucura de 281 de lei reprezentând drept subvenție acordată în cadrul proiectului.
„Pentru elevii care au participat la acest proiect este o nouă experiență, mai ales prin crearea acelor firme de exercițiu, care au funcționat ca unele reale. Liceenii au căpătat multe deprinderi și experiență, reprezentându-ne cu succes la multe concursuri, la care au luat premii frumoase. Totodată, vorbim de consiliere școlară, precum și de avantaje materiale, de care copiii au fost foarte încântați, nu neapărat ca sumă, și că au câștigat acei bani prin propria muncă”, a declarat directorul Liceului „Mihail Kigălniceanu” Vaslui, Cătălin Ignat.
Elevii s-au arătat foarte încântați de faptul că au fost selectați pentru a participa la proiect. „Acest proiect este pentru mine o gură de aer proaspăt. Simt că pot vorbi cu cineva care mă ascultă și vrea să mă ajute fără să mă judece. Vreau să aleg o carieră care să-mi aducă împliniri personale, dar și admirația părinților”, susține Petronel Moraru, elev la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești.
Pe lângă subvențiile acordate, în cadrul proiectului s-au înființat patru firme de exercițiu și s-au acordat 70 de premii și mențiuni, a cărora valoare a fost cuprinsă între 100 și 500 de lei. De asemenea, Liceul „Mihail Kogăloniceanu” a fost dotat cu mobilier și echipament IT pentru două laboratoare. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: