Home / Sanatate / Deputatul Ciuhodaru se vrea președintele Colegiului Medicilor din România
Tudor Ciuhodaru

Deputatul Ciuhodaru se vrea președintele Colegiului Medicilor din România

Deputatul de Bârlad, doctorul Tudor Ciuhodaru, visează să ajungă președintele Colegiului Medicilor din România. Și-a depus candidatura și le propune colegilor să facă parte din echipa sa și să aleagă “acțiunea” având trei obiective: condiții de muncă adecvate, salarizare corespunzătoare și desființarea feudelor baronilor din sănătate.

“Îți propun să faci parte din echipa mea și împreună să acționăm pentru bunăstarea acestei profesii. Sunt convins că și tu te-ai săturat vorbe și de promisiuni. Timp de zece ani nu s-a întâmplat nimic. Nimic bun, ca să fiu mai precis, că rele sunt destule. Acum poți alege acțiunea. E momentul să alegi pe cineva care a dovedit că știe, poate și vrea să te reprezinte. Am cunoștintele, experiența și voința necesară pentru a acționa. Am dovedit acest lucru de fiecare dată. Vreau să ne concentrăm pe locurile noastre de muncă și pe drepturile noastre! Vreau să punem presiune și să fim respectați de guvernanți! Vreau ca această organizație să fie mai mult decât alt încasator de taxe sau un instrument coercitiv”, se adresează Ciuhodaru medicilor, pentru a-l susține.

Ba mai mult, în demersul său își expune și obiectivele pe care explică și cum le va realiza.

Deputatul spune că are trei obiective clare: condiții de muncă adecvate, salarizare corespunzătoare și desființarea feudelor baronilor din sănătate.

El se laudă cu demersurile legislative despre care susține că vor rezolva aceste obiective: alocarea a cel puțin 6% din PIB sănătății, salarizarea medicilor similară cu a demnitarilor, o nouă încadrare juridică -ultraj- a agresiunii medicilor, plata tuturor gărzilor rezidenților indiferent de an, mutarea responsabilității malpraxisului de pe medic pe angajator și societatea de asigurări și o nouă lege a sănătății ce include criterii clare de promovare a celor competenți.

Alegerile vor avea loc pe 29, 30 noiembrie și 1 decembrie. Medicii specialiști pot vota având certificat de membru, iar rezidenții în baza adeverinței de salariat de la angajator. (Roxana NĂSTASĂ)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbatul care a scăpat cu viață după ce a fost trăsnit, transferat la București

Pacientul de 40 de ani ...

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

%d blogeri au apreciat: